Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: ötgólos meccset nyert meg a ráadásban a Marseille – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 33. fordulójának szombati programjában a hektikusan szereplő Olympique Marseille csapatára hazai mérkőzés várt a Lorient ellen…

Az Olympique Marseille csapata nagy küzdelemben végül 3-2-es győzelemmel tartotta otthon a három pontot kiesés elkerüléséért küzdő Lorient gárdájával szemben. Az első negyedóra végén Perrin közeli fejesénél a hazaiak előtt adódott az első komoly gólszerzési lehetőség, majd pár perccel később Wissa átadását követően Teremas Moffi szerezte meg a vendégek javára a vezetést érő találatot. Az OM hiába játszott fölényben, akadozott a játékuk, a Lorient akár növelhette is volna előnyét az első félidőben veszélyes ellentámadásai jóvoltából. Sampaoli mester csapata a szünet után agilisen jött ki a pályára, és bár Milik helyzete még kimaradt, nem sokkal később megfordították a mérkőzést. Az 53. percben Dimitri Payet nagyszerű kapáslövéssel egyenlítette ki a találkozó állását, három perc múlva pedig Thauvin bejátszását követően Pol Lirola már előnyhöz juttatta a hazaiakat. Újabb néhány perc múlva Payet ismét betalálhatott volna, lövését bravúrral védte a vendégek portása, majd húsz perccel a vége előtt Teremas Moffi önmaga és csapata második gólját jegyezve kiegyenlített 2-2-re. A Lorient becsülettel küzdött a pontért, a Marseille fölénye pedig sokáig úgy tűnt, hogy meddő marad, mígnem a ráadás pillanataiban Pol Lirola is belőtte napi második találatát, mellyel három pontot szállított csapata javára.

Győzelmével a Marseille a hatodik helyen pontszámban beérte az ötödik helyezett Lens csapatát, a Lorient pedig az utolsó bennmaradó helyet foglalja el öt fordulóval a bajnokság vége előtt.

Olympique Marseille – Lorient 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Payet (53.), Lirola (56., 90+1.), ill. Moffi (19., 70.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye