Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Nem gondolom, hogy katasztrofális edző lennék, de (…)!”

A Real Madrid térnére csapata soron következő bajnokiját megelőző sajtótájékoztatóján egy érdekes gondolatmenetbe is belekezdett saját edzői munkásságát értékelve.

Amikor a Real Madrid taktikáját firtatták az újságírók, akkor vette át a szót Zidane.

“Hogy szerencsés edző vagyok? Lehet, különösen azért, hogy ennél a fantasztikus klubnál lehetek. Hogy rossz taktikus? Azt azért nem gondolnám, hogy annyira árnyalt a kép, mint azt sokan szeretik velem és a csapatom kapcsán mondani. Egy biztos, nem tartom magam a sikerek ellenére sem a legjobb edzőnek, de talán nem én vagyok a legkatasztrofálisabb sem.” – Idézi a blancók trénerét az As című lap.

“Sokszor edzőként sem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt akarod. Egy dolgot tehetsz, elhivatott és szenvedélyes maradsz a munkád iránt! Fontos az is, hogy minden egyes nap 100%-ot akarj nyújtani az edzéseken. Én erre törekszem, és szerencsés vagyok azért is, hogy a játékosaimat ugyan ez vezérli.” – Folytatta gondolatmenetét Zidane, aki saját edzői hitvallásába is további betekintést engedett.

“Mint mondtam, a minden napi munkában hiszek. Ennek kell a legmagasabb szinten lennie! Edzőként sokan, sokfélét beszélnek az emberről, de nem szabad, hogy ez befolyásoljon. Tudom, hogy maguk itt (az újságírók) mind szeretik a futballt, még ha nem is értünk egyet, szívesen beszélgetek akkor is magukkal, hiszen mindannyian szeretjük ezt a játékot.” – Így Zidane, akit a jövőről is kérdeztek.

“A jövőt illetően, csak is a vasárnapi bajnoki érdekel! Napról-napra tekintek előre! Egy edzői szerződés hiába szól hosszú időre, lehet már holnap vége… Korábban sokszor mondták, hogy Zidane pengeélen táncol, távozni fog… Erre mégis itt vagyok még mindig. A játékosaim és én is készen állunk az előttünk álló feladatokra, ez az, ami még számít a jövőt illetően!” – Fogalmazott a francia tréner.

 

A Getafe – Real Madrid találkozót vasárnap 21:00-kor a Spíler 2 élőben közvetíti!