Pogba benyújtotta fizetési igényét a Unitednek – sajtóhír

Szigetországi lapértesülések szerint a Manchester United elvágyódó (?) világbajnok középpályása benyújtotta maradásának feltételeit, és ahogy szokták mondani: “vastagon fogott a ceruza”…

A Daily Star értesülései szerint Paul Pogba közölte a Manchester United vezetőségével, hogy abban az esetben hajlandó meghosszabbítani a 2021-2022-es szezon végéig érvényes szerződését, amennyiben a mostani heti 290 ezer fontos fizetését heti 500 ezer fontra (!) emelik az új megállapodásban.

Mint ismeretes, a 28 éves francia irányító annak idején, 2016 nyarán mintegy 105 millió euró ellenében intett búcsút a Juventusnak a MU kegyeiért, ahol azonban az eddig eltelt időszakban hosszabb távon képtelen volt beváltani a hozzáfűzött reményeket. Pogba viszonya egyre inkább megromlott a klub vezetésével, és nagyon úgy tűnt, hogy már csak távozásának időpontja lehetett a kérdéses, azonban a helyi lapok szerint Bruno Fernandes téli érkezésével olyan újfajta jövőkép rajzolódott ki a “Vörös Ördögöknél”, amely még az eddig elvágyódó Pogbát is jobb belátásra bírta. Azonban csak átmenetileg, és sokak szerint jelenleg ismét a távozásra hajlik, hiszen továbbra is csak kevés lehetőség jut neki a csapatban.

A világbajnok középpályás esetleges távozásáról már évek óta írnak a világsajtóban, ám ezidáig nem realizálódhatott a klubváltása magas vételára miatt, ám időről időre valamennyi érdeklődőnél újra és újra felmerül a leigazolásának lehetősége. Nyáron minden korábbinál nagyobb esély nyílhat a váltásra, mivel aktuális szerződése 2022-ig köti őt a jelenlegi klubjához, és korántsem biztos, hogy ez az őrült összeget hajlandóak lesznek megadni neki.

Pogba szolgálataiért a világsajtó szerint leginkább a Juventus, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain csapata érdeklődik.