Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hétgólos kiesési rangadót nyert meg hosszabbításban a Cagliari – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 31. fordulójának szombat esti “hatpontos” kiesési rangadóján óriási volt a tét a Cagliari és a Parma csapata között, a találkozó pedig drámai körülmények között ért véget…

 

A Cagliari csapata egy nem mindennapi mérkőzésen, 4-3-as győzelmet aratott kétszer is kétgólos hátrányból fordítva a Parma ellen. A két, az életben maradásért küzdő együttes összecsapását a vendégek kezdték jobban, ugyanis egy szöglet utáni rövid felszabadítást követően Giuseppe Pezzella bombázott a hálóba a tizenhatos előteréből az ötödik percben. Továbbra is a Parma szája íze szerint alakult a találkozó, biztosan tartották előnyüket és veszélyes akciókat vezettek, majd az első félóra végeztével egy felívelt labdát Cornelius csúsztatott tovább, majd a rutinos csapatkapitány Juraj Kucka helyezett ziccerből a koronavírusos Cragnót helyettesítő Vicario kapujába. A szünet előtt a Cagliari egy fontos találattal életjelet adott magáról, amikor Carboni bal oldali bejátszásából Leonardo Pavoletti a kapu torkából fejelt volt eredményes. Hiába próbálta aktívabban kezdeni a második játékrészt a hazai együttes, az 59. percben egy ellentámadás során Dennis Man szedett össze egy lecsorgó labdát és bombázott védhetetlenül a hálóba. Ismét kettővel vezetett a Parma, de a Casteddu továbbra sem adta fel, néhány perccel később Pereirót és Simeonét is pályára küldte Semplici mester, majd kisvártatva a tizenhatos vonaláról Razvan Marin lőtt a kapuba, ismét egyetlen gólra felzárkóztatva az övéit. A 3-2-es vezetést jól őrizték a vendégek, és a rendes játékidő végéig zsebükben volt a három pont, a szárdok azonban kíméletlenül nyomtak a végsőkig. A hosszabbítás első percében az uruguayi Gaston Pereiro jobbról befelé húzva egy tökéletes átlövéssel egyenlített ki, ezzel pedig még mindig nem elégedtek meg, és kisvártatva Pereiro beadásából a másik cserejátékos, Alberto Cerri befejelte a győztes találatot. 1-3-ról 4-3-as dráma a szardíniai éjszakában.

A győztes gólt fejelő 25 éves egykori Parma-csatár első találatát szerezte az évben, azok után, hogy a tavalyi szezonban is az egyetlen találatát egy 4-3-as hosszabbításos győztes gól formájában szerezte a Sampdoria ellen, szintén fejesből.

Mindkét csapat maradt a vonal alatt, azonban amíg a Cagliari csak kettő, addig a Parma hét pontra van a megnyugvást érő 17. helytől hét fordulóval a bajnokság vége előtt.

Cagliari – Parma 4-3 (1-2)
Gólszerzők: Pavoletti (39.), Marin (66.), Pereiro (90+1.), Alberto Cerri (90+4.), ill. Pezzella (5.), Kucka (31.), Man (59.)

 

A 31. forduló eddigi eredményei

Sampdoria – Hellas Verona 3-1
Crotone – Udinese 1-2
Sassuolo – Fiorentina 3-1
Cagliari – Parma 4-3

A 31. forduló további programja

Vasárnap:
12:30 AC Milan – Genoa (tv: Digi Sport 1)
15:00 Atalanta – Juventus (tv: Digi Sport 1)
15:00 Bologna – Spezia
15:00 Lazio – Benevento (tv: Digi Sport 3)
18:00 Torino – AS Roma (tv: Digi Sport 1)
20:45 Napoli – Inter (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye