Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra csapatot vált a magyar vándor – HIVATALOS

Hosszú hetek óta tartó találgatásokat követően az egykori magyar válogatott középpályás sorsáról a vasárnapi napon adott hivatalos tájékoztatást uruguayi klubcsapata…

 

A patinás uruguayi Penarol csapata a vasárnapi napon hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy elválnak útjai Vadócz Krisztiántól. Helyi beszámolók szerint a felek jogi vitába keveredtek egymással, mivel a játékos korábban egy idényre szóló megállapodást kötött a klubbal, amely abban az esetben automatikusan meghosszabbodik, ha a tétmeccsek legalább 60 százalékán pályára lép az első fél évben. Ez meg is történt, de a klub arra hivatkozik, hogy a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt nem volt tartható a megállapodás.

A 35 éves középpályás a Honvéd színeiben színeiben kezdte karrierjét, majd 2002-től 2005-ig erősítette az első csapatot, mielőtt tartalmas légiós pályafutásba kezdett, mely során megfordult Hollandiában, Spanyolországban, Svájcban, Dániában, Indiában, Ausztráliában és Hong Kongban egyaránt, miközben menet közben többször hazatért. Kalandozó életmódja során Indiában sodorta őt össze az élet az akkoriban levezető uruguayi klasszissal, Diego Forlánnal, aki edzői karrierje megkezdése alkalmával csábította Vadóczot az 50-szeres nemzeti bajnok csapathoz.

Vadócz a 2020-as idény során 18 tétmérkőzésen lépett pályára csapata színeiben, és első magyarként pályára léphetett a Libertadores-kupában, melyből a csoportkör végeztével esett ki a Penarol, az uruguayi bajnokságban pedig a negyedik helyen végzett.

Ottani sajtóhírek szerint Forlán mostani klubja, a másodosztályú CA Atenas lehet Vadócz következő klubja, melyet azonban a játékos ügynöke nem volt hajlandó megerősíteni.