Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: két hét szünet az olasz másodosztályban – HIVATALOS

Az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) vezérkara a vasárnap esti órákban bejelentette, hogy a következő, keddre tervezett fordulót csak május 1-jén, jövő szombaton rendezi meg. Kicsit átalakult a bajnokság programja a finisre…

 

Az olasz másodosztály vezetősége a csapatokkal egyetértésben megállapodott abban, hogy rendkívüli szünetet rendel el a bajnokságban, így a keddre tervezett 35. fordulót május 1-jén, szombaton, a 36. forduló mérkőzéseit május 4-én, a 37. kört május 7-én, míg a bajnokság zárófordulóját május 10-én bonyolítják majd le.

A hivatalos közleményben a halasztást nem indokolták, de minden bizonnyal összhangban lehet a koronavírus-járvány terjedésével, hiszen például a Pescara csapata hatósági karanténja miatt nem állhatott ki a legutóbbi mérkőzésére, és a következő kettőn sem vehettek volna részt. A program eltolása miatt a szezon finisében nem kell még több elhalasztott mérkőzést pótolni – legalábbis jelen állás szerint.

Ezzel együtt kitűzték a playoff menetrendjét is: az első forduló mérkőzéseit május 13-án játsszák le, az elődöntőkre május 17-én és 20-án, míg a döntő mérkőzéseire május 23-án és 27-én kerülhet sor. A folytatásig, a tervek szerint április 27-én, be fogják pótolni a korábban elhalasztott mérkőzéseket.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt az Empoli biztosan vezeti a mezőnyt, hiszen egy elhalasztott mérkőzéssel a tarsolyában is öt pont az előnye az élen. Mögötte viszont elképesztő még a csatározás, hiszen a második automatikus feljutó helyen a Lecce csupán egy ponttal előzi meg a Salernitana együttesét, vélhetően kettejük közül fog kikerülni a második helyezett. A harmadik feljutó hely sorsa majd a harmadik és a nyolcadik hely között végző csapatok részvételével zajló rájátszás győzteséé lesz, melyben jó eséllyel a nagyra törő Monza, vagy a tavalyi élvonalbeli SPAL együttese is megméretteti magát.

A bajnokság aktuális állása