Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szertefoszlott álmok, ellopott futball – Özil és Herrera megszólalt, ezt gondolják a Szuperligáról

Miután kirobbantak az Európai Szuperliga indításával kapcsolatos tervek, Mesut Özil és Ander Herrera elsőként fejtették ki gondolataikat a labdarúgók közül – röviden és finoman összefoglalva, egyikük sincs oda az ötletért…

A leggazdagabb európai topklubok által – kivétel a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Borussia Dortmund – megálmodott sorozat tervei néhány óra leforgása alatt óriási port kavartak a nemzetközi labdarúgásban.

„Szerelmes vagyok a labdarúgásba. Abba a sportágba, amelyet a szurkolók tesznek csodálatossá. Imádom, hogy a csapatom a legjobbak ellen küzd. Ha az Európai Szuperliga valóban létrejön, mindennek vége, amit a fociról gondoltam. Illúzióromboló, a szurkolókkal és a többi sorozattal kapcsolatban is teljes a tiszteletlenség. Szeretem a futballt, így nem maradhatok csendben. Remélem, hogy a Bajnokok Ligája marad a klubfoci legrangosabb kiírása, a gazdagok nem lophatják el az emberek kedvenc szórakozását. Ez a leggyönyörűbb játék a világon” – nyilatkozta a PSG középpályása, Herrera.

„A gyerekek úgy nőnek fel, hogy a világbajnokság és a Bajnokok Ligája megnyeréséről álmodoznak, nem pedig erről a Szuperligáról. A nagy meccsek élvezetét éppen az adja, hogy egy évben csak néhányat rendeznek belőlük, nem heti szinten. Nagyon nehéz felfogni a jelenlegi helyzetet, együttérzek a szurkolókkal” – ezek már a Fenerbahcét erősítő Özil szavai.

Egyelőre rengeteg a kérdőjel, az viszont biztos, hogy az UEFA és a FIFA kizárásokkal fenyegetőzött, így próbál meg elhatárolódni az újítástól.