Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szolid győzelmet aratott a Sevilla a Levante ellen – videóval

A spanyol bajnokság a 31. fordulójával folytatódott melynek egyik nyitómérkőzése a Levante-Sevilla találkozó volt. Míg az első félidőben méltó ellenfél volt a valenciai csapat, addig a második játékrészre elfáradtak, és a Sevilla egy góllal meg tudta nyerni a mérkőzést. 

A helyzetek számát tekintve kiegyenlített mérkőzés volt, de a Sevilla futballozott inkább fölényben. A vendégek első nagy helyzete a 8. helyzetben volt, amikor Jordan eresztett el egy hatalmas bombát, ami bár a léc alá tartott, a kapus a kapufára tudta paskolni. Ezt követően inkább a Levante lőtt kapura, de ezek a próbálkozások mind pontatlanok voltak.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Sevilla, mivel az 53. percben megszerezte a vezetést: En Nesyri simán kijátszotta a lescsapdát, majd a kapus mellett könnyedén lőtt a hálóba. A játékrész második része azonban nagyon eseménytelenül zajlott, a Levante szinte egyáltalán nem támadott, a Sevilla pedig nem tudta feltörni a hazaiak védelmét. A 89. percben viszont még volt egy lehetősége a gólszerzésre a vendégeknek, amikor de Jong érkezett jól egy beadásra és erőből fejelt a kapura, de a próbálkozása centikkel a léc fölé ment. A lefújásig pedig már nem változott az eredmény.

Levante – Sevilla 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. En Nesyri (53.)
Sárga lap: Bardhi (31.), Melero (33.), Doukoure (76.) ill. Acuna (45.)
Kiállítás: – ill. –

A 31. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szerda: 
Levante – Sevilla 0-1
Osasuna – Valencia 3-1
20:00 Betis – Athletic Bilbao
21:00 Alaves – Villarreal
21:00 Elche – Valladolid
22:00 Cadíz – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:00 Atlético Madrid – Huesca (Tv: Spíler 2)
21:00 Granada – Eibar
21:00 Real Sociedad – Celta Vigo
22:00 FC Barcelona – Getafe (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: