Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: Kleinheisler gólpasszt adott a csúcsrangadón

A horvát bajnokság (1. HNL) 30. fordulójának szerdai játéknapján a tabella első két helyezettje vívott egymással igazi aranycsatát, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a bajnoki cím kizárólag a Dinamo Zagreb és az Eszék csapatai között dőlhet el…

A horvát liga csúcsmérkőzése hatalmas küzdelemben 1-1-es döntetlenre végződött a kihívó Eszék és a címvédő éllovas Dinamo Zagreb együttesei közt. A fővárosi vendégek szerencsés körülmények közt már az első öt perc alatt megszerezték a vezetést, ugyanis egy pocsék felszabadítási kísérlet az eszéki kapu előterében Lovro Majerről egyenesen a hálóban kötött ki. A házigazda igyekezett a felzárkózás érdekében, és több ígéretes lehetőséget is kidolgozott, Kleinheisler László ugyancsak elemében volt, de távoli lövése centikkel célt tévesztett. Közvetlenül a szünet után Miérez fejese érhetett volna gólt, majd a második félidő derekánál egy gyors ellentámadás végén Kleinheisler középre adásából Ante Erceg elegáns mozdulattal fejelte a hálóba az eszéki egyenlítő találatot. A házigazda a végsőkig próbálkozott becsülettel, de maradt a pontosztozkodás, mellyel a Dinamo lehet elégedett, hiszen két pont előnnyel, még egyel kevesebb meccset játszva is vezetik a bajnokságot.

Kleinheislert a 80. percben cserélte le Nenad Bjelica mester, míg az eszékiek másik magyar légiósa, Gyurcsó Ádám nem jutott szóhoz a kispadról.

Eszék – Dinamo Zagreb 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Erceg (64.), ill. Majer (5.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye