Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: góleső a rangadón, a Napoli kitömte a Laziót – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 32. fordulójának zárómérkőzésén a Napoli hazai pályán 5–2-es győzelmet aratott a Lazio ellen. Az összecsapásnak igencsak komoly tétje volt, Gennaro Gattuso alakulata nagy lépést tett az Európa-liga, de akár a Bajnokok Ligája felé is.

A három pont sorsa gyakorlatilag már az első negyedórában eldőlt: előbb Lorenzo Insigne volt eredményes büntetőből, majd Matteo Politano is bevette Pepe Reina kapuját. A második játékrész hasonlóan, Insigne-góllal indult. A félidő derekán negyedszer is kapitulált a vezetőedzőjét, Simone Inzaghit koronavírus-fertőzés miatt nélkülöző Lazio: a belga válogatott Dries Mertens jegyezte a nápolyiak újabb találatát. Ezt követően a vendégek megrázták magukat, Ciro Immobile révén a 70., míg Sergej Milinkovic-Savic által a 75. percben szépítettek a rómaiak. A végeredményt a hazaiak csereként beálló támadója, Victor Osimhen alakította ki.

A Napoli a sikerének köszönhetően továbbra is El-indulást érő helyen áll a Serie A tabelláján, csupán két ponttal lemaradva a BL-helyen álló Juventus gárdájától. A Lazio a jelenlegi helyzet alapján a következő szezonban debütáló Európa Konferencia Ligában indulhatna majd.

SSC Napoli – SS Lazio 5–2 (2-0)
Gólszerzők: Insigne (7. – büntető, 53.), Politano (12.), Mertens (65.), Osimhen (80.), ill. Immobile (70.), Milinkovic-Savic (75.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Verona 1–2 Fiorentina
Milan 1–2 Sassuolo
Udinese 0–1 Cagliari
Spezia 1–1 Inter
Juventus 3–1 Parma
Genoa 2–2 Benevento
Crotone 0–1 Sampdoria
Bologna 1–1 Torino
Roma 1–1 Atalanta

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: