BL: Löw Zsolt szerint a Chelsea fel tudja venni a versenyt a Real Madriddal

A Chelsea a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madriddal találkozik majd, és erről a párharcról mesélt most Lőw Zsolt, a londoniak magyar másodedzője. 

Lőw Zsolt másodedző szerint a Chelsea fel tudja venni a versenyt a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcában, írja az MTI. A 42. születésnapját egy hét múlva ünneplő magyar szakember Thomas Tuchel segítőjeként január vége óta dolgozik a londoni Kékeknél, és mint az M1 aktuális csatornának nyilatkozta: elemezték a Brighton elleni keddi hazai gól nélküli döntetlen tanulságait, immár pedig a West Ham elleni szombati bajnokira fókuszálnak. Irányításukkal a Bajnokok Ligájában elődöntőbe, az FA Kupában döntőbe jutott a csapat, amelynek hat mérkőzése van hátra a Premier League zárása előtt, és jelenleg negyedik a bajnokságban.

A BL-rivális Real Madriddal még a PSG kispadján ülve találkoztak Lőwék, a szakember pedig kiemelte a spanyol gárda nagy rutinját.

“Szuper játékoskerettel és kiváló edzővel rendelkeznek”

– méltatta Zinedine Zidane-t a magyar szakember.

“De a Chelsea-vel megmutattuk, hogy képesek vagyunk nagy csapatokkal is felvenni a versenyt. Az Atlético Madrid és a Porto játékstílusa eltér a Real Madridétól, de ezen a két komoly együttesen sikerült túljutnunk, minden esélyünk megvan arra, hogy fel tudjuk venni a Real Madriddal is a versenyt. Bízunk benne, hogy méltó ellenfelei tudunk lenni a madridiaknak, és a két mérkőzésből igyekszünk továbbjutóként kikerülni”

– mondta.

Az idény hajrájában a célkitűzések közül elsőként a bajnokság első négy helyezettje közé kerülést nevezte meg, mivel ez a BL-indulás miatt meghatározója a következő szezonnak.

“Emellett mind a két kupában megvannak az esélyeink. Az FA Kupában egy mérkőzésen dől el a finálé, ott kicsit közelebb vagyunk ahhoz, hogy trófeát szerezzünk. A Bajnokok Ligájában elképesztően komoly a másik három együttes, mindhárom nagy múlttal, komoly játékoskerettel rendelkezik”

– vélekedett. Kitért rá: eltérő játékstílusú és filozófiájú négyes maradt versenyben az elitsorozat hajrájában, ahol minden előfordulhat. A 2016 és 2018 között háromszor győztes Real Madrid ellen nehéz párharcra számít, ugyanakkor jó erőpróbának tartja az elődöntőt.