Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil szupertehetséget igazolt a Manchester City – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a Manchester City együttese valóban leigazolta a kinézett brazil csatártehetséget, aki a közelmúltban egy zseniális találattal hívta fel magára az egész világ figyelmét

 

A Manchester City csapata hivatalos csatornáin keresztül megerősítette, hogy megszerezte a brazil Fluminense együttesének 17 esztendős csatártehetsége, Kayky játékjogát.

Fabrizio Romano értesülései szerint a fiatal szélső ötéves szerződést kötött az angol sztárcsapattal 10+5 millió euró értékű átigazolási díj ellenében, és 2022-ben csatlakozik majd a klubhoz, addig mostani állomáshelyén gyűjtheti tovább a szükséges tapasztalatokat. Ugyanakkor a megállapodás részét képzi az olasz szakértő szerint az is, hogy jövőbeli eladási értékének húsz százaléka nevelőcsapatát illeti majd meg.

Kayky eddig klub-, és válogatott szinten egyaránt korosztályos csapatokban szerepelt, a riói egylet felnőtt gárdájában március 4-én mutatkozott be a Carioca regionális bajnokságban, majd áprilisban már az első góljait is megszerezte, köztük az ominózus zseniális találatot. Első kilenc bajnoki fellépéséről két góllal bír. Péntekre virradóra a River Plate elleni 1-1-es döntetlen alkalmával a Libertadores-kupában is debütált, pályafutása első nemzetközi mérkőzését lejátszva a felnőttek között.

A szakértők egybehangzóan rendkívül fényes pályafutást jósolnak a 18. születésnapját júniusban ünneplő játékosnak. A szélvészgyors cselgépre a City nagyon korán lecsapott, beelőzve az összes riválisát, az angolok nem titkoltan a klub következő potenciális ikonikus játékosát látják benne.