Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ilkay Gündogan az új Bajnokok Ligája rendszert kritizálta

Az angol sztárcsapat középpályása kifakadt, ugyanis szerinte semmibe veszik a labdarúgókat, és ha tényleg átalakul a legrangosabb sorozat, akkor nem lesz különb a Szuperligától.


Az újonnan elindított sorozat, a Szuperliga körül – ami elég hamar kudarcba fulladni látszik – még csak most kezdenek csillapodni a kedélyek, de a Bajnokok Ligája máris beszédtémát szolgáltat részünkre. Ugyanis múlt héten az UEFA végrehajtó bizottsága egyhangúlag megszavazta a Bajnokok Ligája reformját. A döntés értelmében a sorozat 2024-től újulna meg, és az eddigi 32 helyett 36 csapat kerülne be a főtáblára, és az eddig jól megszokott csoportkör helyett pedig svájci rendszerben dőlne el a továbbjutás sorsa tíz mérkőzésen.

Gündogan a Szuperliga, és a megújulni készülő BL közül az utóbbit csupán kevésbé tartja “ördöginek”. A német futballista úgy véli, hogy itt az ideje a játékosokra gondolni, hiszen évről évre több meccset kell játszaniuk, egyre nagyobb a terhelés. A Manchester City idén kiválóan teljesítő középpályás továbbá úgy gondolja, hogy a Bajnokok Ligája jelenlegi lebonyolítási rendszere tökéletes a szurkolók és a futballisták számára is megfelelő.