Korábbi csapatához készül a Bayern játékosa – sajtóhír

Spanyol lapinformációk szerint a Bayern München lejáró szerződésű világ-, és Európa-bajnok középpályása az aktuális idény végeztével korábbi csapatához készül visszatérni…

Az AS információi szerint Javi Martínez most már biztosan nem fogja meghosszabbítani lejáró szerződését a tavalyi BL-győztes Bayern München csapatával, hanem a spanyol játékos szabadúszóként visszatérhet korábbi állomáshelyére, az Athletic Club gárdájához.

A 32 éves középpályás 2012-ben, akkor igen komoly összegnek számító, 40 millió euróért cserébe igazolt a bilbaóiaktól a bajor csapathoz, amelynek színeiben kilenc szezon alatt eddig 266 találkozón lépett pályára. Menet közben a sérülések miatti hosszabb kihagyások sem kímélték a spanyol válogatottal 2010-ben világbajnoki, 2012-ben Európa-bajnoki címet nyerő játékost. Martínez a német klubbal kilenc bajnoki címet és öt DFB-Kupát nyert, valamint tagja volt mindkét BL-győztes együttesnek.

A 18-szoros spanyol válogatott középpályás az Osasuna csapatában nevelkedett, innen csapott le rá a baszk gyökereket a mai napig figyelembe vevő Athletic gárdája, melyet első ízben 2006-2012-ig erősített és több mint 250 tétmérkőzésen húzhatta magára a bilbaóiak szerelését.