Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: történelmet írtak az Higuaín-testvérek – videóval

Ezen a hétvégén már a második forduló mérkőzéseit bonyolítják le az újonnan indult MLS 2021-es idényében, és az egyébként is gyakorta rivaldafényben lévő Inter Miami gárdája máris hallatott magáról…

A szezont vereséggel kezdő Inter Miami gárdája a második mérkőzésén hátrányból fordítva diadalmaskodott idegenben 2-1-re a Philadelphia Union ellen. Az első félidőben hiába próbálkoztak a csapatok, egyik sem tudott gólt szerezni, a vendégek Robinson révén egy kapufát is lőttek. A szünet után aktívabban játszott az Union, és néhány perc múlva egy hosszú támadás végén a kapu előteréből egy lecsorgó labdát Jamiro Monteiro továbbított a hálóba a vezetés érdekében. Az Inter nem adta fel és becsülettel rohamoztak az egyenlítés érdekében, az utolsó húsz percen belül Federico Higuaín kapu elé ívelt szabadrúgása után Gonzalo Higuaín fejelte be közelről az egyenlítő találatot. Újabb tíz minutummal később pedig a fordítás is sikerült, miután Figal jobb oldali beadását ezúttal Federico Higuaín bólintotta be védhetetlenül. Phil Neville alakulata így fordítani tudott és megszerezte szezonbeli első győzelmét.

Az Higuaín-fivérek lettek ezzel az MLS történetének valaha volt első testvérpárja, akik mindketten gólt tudtak szerezni egy azon bajnoki mérkőzés alatt.

Philadelphia Union – Inter Miami 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Monteiro (54.), ill. G. Higuaín (73.), F. Higuaín (83.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Tabellák: eredmények.com)