Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Bayern előnybe került, a Barca és a City nem bírt egymással

A vasárnap délutáni órákban játszották le a női Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásában az elődöntő-párharcok első mérkőzéseit, melyben sajnos magyar érdekeltség már nem volt…

A Paris Saint-Germain és a Barcelona csörtéje 1-1-es döntetlent hozott Franciaországban. A katalán hölgykoszorú már első lehetőségei egyikét kihasználta, Jenifer Hermoso a 13. percen vezetéshez juttatta csapatát. Azonban sokáig nem örülhettek, kevesebb, mint tíz perccel később az amerikai Alana Cook jóvoltából egalizált a francia sztárcsapat. Bár a vendégek mindkét félidőben dominálni próbáltak, a mezőnybeli fölényük a gólok számában nem mutatkozott meg, de a döntetlennel és az idegenben szerzett találattal még mindig előnyösebb helyzetből várhatják a visszavágót.

Paris Saint-Germain – FC Barcelona 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cook (21.), ill. Hermoso (13.)

A másik elődöntőben a Bayern München együttese hazai környezetben 2-1-re diadalmaskodott a Chelsea ellen. A bajorok villámgyorsan, már az első negyedórán belül magukhoz ragadták a vezetést, miután Sydney Lohmann vette be az angol gárda kapuját. Alig tíz perc múlva viszont jött is a válasz, éppen a Bayern korábbi kiválósága, Melanie Leupolz tudott eredményes lenni a 23. minutumban. Szünetre 1-1-gyel mentek le a csapatok, majd nem sokkal a térfélcserét követően a korábban gólpasszt jegyző svéd Hanna Glas is betalált, újra vezetéshez juttatva a házigazdákat, amely végül elegendő volt a győzelemhez és az egygólos előny felépítéséhez.

Bayern München – Chelsea  2-1 (1-1)
Gólszerző: Lohmann (12.), Glas (57.), ill. Leupolz (23.)

A párharcok visszavágóit május 2-án, jövő vasárnap játsszák le.