Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Szalai újabb gólja is kellett a Fenerbahce győzelméhez – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 37. fordulójának vasárnapi játéknapján a második helyezett Fenerbahce együttese a Kasimpasa gárdáját fogadta a kötelező győzelem reményében…

A Fenerbahce 3-2-es sikert aratott a kemény ellenfélnek bizonyuló Kasimpasa elleni vasárnap esti összecsapáson. Az isztambuli óriás már az első negyedóra végén megkezdte a gólgyártást, amikor Erkin jobb oldali bejátszásából Enner Valencia fejelt védhetetlenül a hálóba. Alig öt perc elteltével Tekin kapus brutális eladott labdája után jött a válasz, a bosnyák Haris Hajradinovic köszönte szépen, és könnyedén gólra váltotta a tálcán kínált lehetőséget. A Fner játszott aktívabban, nem egyszer percekre kapu elé szegezte ellenfelét, végül a 40. percben sikerült egyenlíteni, amikor az egy szöglet után elöl ragadó Szalai Attila fejelte tökéletesen a hálóba Yandas beadását. A 23 éves magyar válogatott hátvéd egymást követő második, összességében harmadik alkalommal volt eredményes a török élvonalban. Közvetlenül a szünet előtt Enner Valencia a saját maga által kiharcolt büntetőt magabiztosan vágta a léc alá, így az ecuadori csatár duplázni tudott, csapata pedig 3-1-es előnnyel mehetett a félidőre. A folytatásban a hazaiak több lehetőségük volt a győzelem bebiztosítására, ezek azonban kimaradtak, a vendégek egy meg nem adott gólt is szereztek, majd a hajrában a koszovói Florent Hadergjonaj büntetőjével egyetlen gólra felzárkóztak, de egyenlíteniük nem sikerült.

Szalai a januári leigazolása óta már a 16. mérkőzését játszotta végig, míg a vesztes fél soraiban Varga Kevin ugyancsak végig játszotta a találkozót, az idény előtt szerződtetett magyar légiós 34. alkalommal lépett pályára a bajnokságban.

A Fener a második helyen három ponttal van lemaradva az éllovas Besiktas csapata mögött, és három ponttal előzi meg a harmadik helyezett Galatasaray gárdáját.

Fenerbahce – Kasimpasa 3-2 (3-1)
Gólszerzők: E. Valencia (15., 45+1. – a másodikat büntetőből), Szalai A. (40.), ill. Hajradinovic (21.), Hadergjonaj (82. – büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye