Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: mindössze egy döntetlent hozott a Real Madrid és a Chelsea összecsapása – videóval

Lejátszotta a Real Madrid és a Chelsea a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonását. Az első félidő jól kezdődött, gólokat is láthattunk, ám a második félidőben mindkét csapat visszavett a tempóból, és szinte helyzet nélkül fejezték be a mérkőzést. A visszavágóra a Chelsea mehet egy kisebb előnnyel, de azért nem dőlhetnek hátra, mert innen még simán visszajöhetnek a spanyolok. 

Az első félidő első felében egyértelműen jobb volt a Chelsea, miután a Real Madrid háromvédős rendszerben állt fel, és az elején nem igazán találták a spanyolok a játékukat. Az első nagy angol helyzet a 10. percben érkezett, amikor a védőkről az elé pattanó labdát Pulisic fejelte középre, majd az érkező Werner Courtois-ba lőtt. A 14. percben azonban már megszerezte a vezetést a Chelsea: Pulisic kapott remek indítást a fél pályáról, majd Courtois mellett megtolta a labdát, és a kapu közepébe lőtt. A Real ezután kezdte összeszedni magát, és a 23. percben Benzema egy távoli lövésből hatalmas kapufát lőtt. A 29. percben azonban már ez sem mentette meg a Chelsea-t a góltól, és kiegyenlítettek a spanyolok: egy kisszöglet után a labda Modric, Marcelo, Casemiro és Militao közreműködésével Benzema elé került, aki egy átvétel után gyönyörű gólt lőtt Mendy kapujába. A játék a szünetig már kiegyenlítettebb volt, de a Chelsea jobban megtudta valósítani a saját játékát.

A második félidő már kevésbé volt eseménydús és nem igazán dúskáltak a helyzetekben. A 66. percben Zidane becserélte Hazard-t, de a belga se tudott sok mindent hozzáadni a Real Madrid játékához. A Chelsea végül a 69. percben került közel a kapuhoz, ekkor Mount egy jó csellel hozta magát lövőhelyzetbe, de csak Varane-t találta el, majd Zijech verte meg a védőjét, de a beadást nem érte el Havertz. A 79. percben egy nagyon jó helyről lőhetett szabadrúgást az angol csapat, Zijech jól is lőtte, de Courtois meg tudta fogni a labdát. A 88. percben Kroos szöglete után Varane fejelhetett, de a labda elgurult a kapu előtt. A lefújásig még szépen lecsordogált a mérkőzés, és a csapatok a visszavágóra hagyták a továbbjutás kérdését.

Real Madrid – Chelsea 1-1 (1-1)
Helyszín: Alfredo di Stéfano Stadion (Madrid) Vezette: Danny Makkelie (holland)
Gólszerzők: Benzema (29.) ill. Pulisic (14.)
Sárga lap: Vinícius Junior (27.), Kroos (60.), Marcelo (65.), Varane (78.), Odriozola (89.) ill. Pulisic (38.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois; Nacho, Varane, Militao; Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.); Vinícius Junior (Hazard, 66.), Benzema (Rodrygo, 90+2.). Vezetőedző: Zinédine Zidane

Chelsea: Mendy; Christensen, Thiago Silva, Rüdiger; Azpilicueta (James, 66.), Jorginho, Kanté, Chilwell;Mount, Pulisic (Zijech , 66.); Werner (Havertz, 66.). Vezetőedző: Thomas Tuchel

A góllövőlista jelenlegi állása: