Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem bírta a PSG, hátrányból fordított a Manchester City – videóval

Álomba illően kezdte a mérkőzést a Paris Saint-Germain, azonban a Manchester City nem csak talpra állt, hanem fordított is.

Sokan meg voltak győződve, hogy a Real Madrid és a Chelsea álomba ringató mérkőzését követően az igazi tűzijáték a másik párosítás, a Paris Saint-Germain – Manchester összecsapásán lesz esedékes, és a várakozások bejöttek, a francia és az angol gigász egy végig feszült, izgalmakban gazdag mérkőzést biztosított a szerdai játéknap folyamán.

A hazai pályán játszó PSG szinte ugyanúgy kezdte az összecsapást, ahogyan azt tette a Bayern München ellen is, felszabadultak támadta a Manchester City kapuját, két villámléptű szélsőjére nem volt válasza az angolok védelmének, majd egy szögletvariációt követően Marquinhos fejese révén meg is szerezték a vezetést mindössze a 15. percben, így megváltoztatva a játék képét.

A párizsiak innentől kezdve a kontrákra építettek, azonban míg a City csak küszködött a gólszerzésért, addig Mbappe és Neymar kontrái is a semmibe vesztek, így a PSG szűk előnyével zárva a félidőt.

A második játékrészben azonban mintha megnyomták volna a bekapcsológombot a City játékosain, a manchesteri csapat szinte ráborította a pályát Pochettino csapatára, először Kevin De Bruyne tudott szépíteni egy gyönyörű átívelésből, majd Mahrez rúgta meg a vezető gólt szabadrúgásból, így beállítva az 1-2-es végeredményt, amellyel a City 2 idegenben lőtt góllal és 1 gólos vezetéssel a zsebében várhatja a jövőheti visszavágót.

Paris Saint-Germain -Manchester City 1-2 (1-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs) Vezette: Brych F.
Gólszerzők: Marquinhos (15.) ill. De Bruyne (64.) Mahrez (71.)
Sárga lap:  Paredes (70.) Neymar (74.) ill. Cancelo (31.) De Bruyne (86.)
Kiállítás: Gueye (77.) ill. –

PSG: K. Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker – I. Gueye, Paredes (A. Herrera, 83.) – Verratti – Di María (Danilo Pereira, 80.), Mbappé, Neymar.

MANCHESTER CITY:
Ederson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Joao Cancelo (Zincsenko, 61.) – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Bernardo Silva, Foden.