Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar Aranylabda helyett BL-t akar nyerni

Szerda este lép pályára a Paris Saint-Germain csapata a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A találkozó előtti sajtótájékoztatón a párizsiak brazil támadója, Neymar elárulta, hogy mi jelenleg a szíve vágya. 

Évekig úgy tűnt, hogy az Aranylabdát akkoriban kisajátító Lionel Messi és Cristiano Ronaldo páros után Neymar lesz az, aki először megkapja ezt az elismerést. A brazil támadó éppen ezért 2017 nyarán világrekordot jelentő összegért igazolt el a PSG-be, hogy ezzel kilépjen csapattársa és barátja, Messi árnyékából és megmutassa, ő is ott van a világ legjobb játékosai között és ő érdemes lehet a France Football díjára.

Neymar a bajnokságban egészen jól muzsikál a PSG-vel, de az elmúlt két évben megmutatták, hogy nemzetközileg is tényezők tudnak lenni: az előző szezonban a fináléig jutottak a BL-ben, most pedig a Manchester City ellen lépnek pályára az elődöntőben. A brazil támadót azonban nagyon sok sérülés hátráltatta a párizsi évei alatt, és bár csapatszinten elég sokat ért el, egyénileg nem igazán tudott kiemelkedni. Lehet, hogy éppen ez az oka annak, hogy most már az Aranylabda helyett a Bajnokok Ligája trófeáját akarja elnyerni, ahogy arról a City elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is beszélt.

“Már akkor a Bajnokok Ligája megnyerése volt a célom, amikor a PSG-be igazoltam. Aztán az előző szezonban el is jutottunk a döntőig, ami ráadásul a klub történetének első BL-fináléja volt, de a  mostani idényünkkel is nagyon elégedett vagyok. Ami az Aranylabdát illeti, már egy kicsit sem foglalkoztat. Hogy őszinte legyek, nem köti le a gondolataimat és már egyáltalán nem érdekel. Csakis a Bajnokok Ligáját akarom megnyerni, mivel ez hozna változást az életemben és a karrierben is. Ha kicsit idősebb leszek, és visszatekintek erre az időszakra azt mondhatom, hogy nyertem egy, kettő, három vagy négy BL-t. Ez az, ami igazán érdekel”

– reagált egy újságírói kérdésre a brazil támadó.

A PSG szerda este 21 órakor lép pályára a Parc des Princes stadionban a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.