Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Az MU kiütötte az AS Romát! – Videóval!

Hiába vezetett a szünetben még 2-1-re az AS Roma az old Traffordon, a Man. United a második játékrészben öt gólt szerezve valósággal átrobogott az olaszokon. 

Remekül kezdett a Manchester United, hiszen már a 9. percben egy remek Pogba – Cavani – Bruno Fernandes összjáték végén utóbbi pörgetett elegánsan a vendégek kapujába. (1-0)

https://www.youtube.com/watch?v=9HXvAZSempw

A találkozót nagy lendülettel kezdő MU-t azonban nagyon visszavetette, hogy a 15. percben pechükre a becsúszva menteni igyekvő Paul Pogba karjára pattant a labda: tizenegyest lőhetettek a rómaiak, amit a csapatkapitány, Lorenzo Pellegrini értékesített is. (1-1)

Érezhető volt a zavar a hazaiakon, amely tökéletesen látszott a 34. percben, amikor is egy teljesen elcsúszó védekezést tört fel a vendég csapat, az akció végén Edin Dzekonak közelről csak a kapuba kellett sodornia a labdát. (1-2)

A római fordítás sokkolóan hatott az MU-ra, és bár Cavani a félidő hosszabbításában egyenlíthetett volna az addigra már kapust is cserélő olaszok ellen, de a csereként beszálló Antonio Mirante nagy bravúrral hárított.

Változtatnia kellett a “vörös ördögöknek” a szünet után, és változtatni is tudtak! A 48. percben Edinson Cavani kíméletlenül kipókhálózta a római kaput Bruno Fernandes passzából. (3-2)

Az uruguayi és csapata lendületben maradt, Cavani bő egy óra elteltével már az MU vezető találatát szerezte. (3-2)

A Cavani-gólok után mintha padlóra került volna az olasz csapat, aztán még lejjebb: A hazaiak előbb Bruno Fernandes tizenegyesével (4-2) , majd Paul Pogba fejesével (5-2) tovább növelték előnyüket.

A kegyelemdöfést a csereként beszálló Mason Greenwood adta meg a hajrában, talán eldöntve a továbbjutást is (6-2) … Elnézve ugyanis a második félidei MU-gálát, nehéz elképzelni, hogy hasonló kiütésbe szaladna bele Ole Gunnar Solskjaer csapata az olasz fővárosban – Persze láttunk már sok mindent a futballban.

Amilyen sokkoló lehetett az angoloknak az első félidő, mindezt fokozva adták vissza az olaszoknak. Az MU győzelme megérdemelt, még ha 45 perc után semmi jel nem mutatott hasonló kiütésre.

Manchester United – AS Roma 6-2 (1-2)
Old Trafford stadion, Vezette: C. Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: B. Fernandes (9. és 71. -utóbbit büntetőből), Cavani (48. és 64.), Pogba (75.) Greenwood (86.) illetve Pelelgrini (15. -büntetőből), Dzeko (34.)
Sárga lap: Pogba (51.) illetve Villar (50.), Smalling (61.)
Piros lap:

Man. Untied: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Fred (Matic, 83.), McTominay – Pogba, Fernandes (Mata, 89.), Rashford (Greenwood, 76.) – Cavani. Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer

AS Roma: P. Lopez (Mirante, 28.) – Ibanez, Cristante, Smalling – Spinazzola (B. Peres, 37.), Veretout (Villar, 5.) Diawara, Karsdrop – Mkhitaryan, Pellegrini – Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonseca