Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Barcelona-Chelsea döntőt rendezhetnek

A vasárnap délutáni órákban játszották le a női Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásában az elődöntő-párharcok visszavágóit, melyeket követően kialakult a finálé párosítása…

A női Bajnokok Ligája döntőjébe elsőként a Barcelona csapata jutott be, amely az idegenbeli 1-1-es döntetlen után a Estadi Johan Cruyffban 2-1-re legyőzte a Paris Saint-Germain alakulatát. A katalán hölgykoszorú szekerét az első félidőben az együttes holland kiválósága, Lieke Martens kiváló játéka mellett két góllal támogatta. A hazaiak 2-0-s vezetése után a PSG gólfelelőse, Marie-Antoinette Katoto egy góllal közelebb zárkóztatta az övéit, így izgalmasan telt a második félidő. A folytatásban a Barca előnye birtokában is többet birtokolta a játékszert, és próbálta egy harmadik góllal végleg eldönteni a továbbjutás kérdését, amely bár végül nem jött össze, a kétgólos előnyt egészen a lefújásig megőrizték, ezzel két év után újra BL-döntőt játszhatnak.

Barcelona – Paris Saint-Germain 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Martens (8., 31.), ill. Katoto (34.)
Továbbjutott: a Barcelona 3-2-es összesítéssel

A Chelsea az egygólos hátrányát megfordítva, 4-1-es győzelemmel harcolta ki a finálés szereplés jogát a Bayern München ellen. A londoniak már az első tíz perc végén magukhoz ragadták az előnyt Francesca Kirby jóvoltából, azonban a bajorok kisvártatva megszerezték az akkor sokat érőnek tűnő idegenben lőtt gólt Sarah Zadrazil révén. Közvetlen a szünet előtt az aktívabbnak bizonyuló “kékek” újra előnybe kerültek, a második találatot a dél-koreai Ji So Yun szállította. 2-1-es hazai előny mellett hosszabbításra állt a párharc, azonban a Chelsea addig erőlködött, amíg a hajrához közelítve a dán Pernille Harder nem vágta be az újabb találatot, a végeredményt pedig a ráadásban Kirby újabb találata alakította ki. A londoni gárda így a hajrába meggyőző különbséggel harcolta ki a fináléban való szereplés jogát.

Chelsea – Bayern München 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Kirby (11., 90+5.), Ji So Yun (43.), Harder (84.) ill. Zabrazil (29.)
Továbbjutott: a Chelsea 4-2-es összesítéssel

A női Bajnokok Ligája döntőjére két hét múlva, május 16-án, vasárnap kerül sor Göteborgban.