Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: ikszelt a Mainz ellen, továbbra is kieső helyen a Hertha – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 29. fordulójának bepótolt mérkőzésén a kiesés ellen küzdő Hertha BSC idegenben 1–1-es döntetlent ért el a Mainz ellen. Dárdai Pál csapata a többiekhez képest kevesebb lejátszott mérkőzéssel ugyan, de továbbra is kieső helyen áll a Bundesliga tabelláján.

Az összecsapás a Szalai Ádámmal felálló Mainz számára is komoly téttel bírt, hiszen a hazaiak az esetleges pontszerzéssel tovább távolodhattak a kiesőzónától. A mérkőzés végeredménye az első félidő végén 5 percen belül kialakult: a berliniek a 36. percben Lucas Tousart révén vezetéshez jutottak, majd Philipp Mwene néhány minutummal később ki is egyenlített.

A második játékrészt egyértelműen a Mainz uralta, Szalaiék többször is közel jártak a gólhoz. Dárdai Pál alakulata leginkább a kontrákban bízott, ám végül nem jutottak dűlőre a felek, így maradt a pontosztozkodás. A Herthának ez volt zsinórban a harmadik döntetlenje, vesztett pontok szempontjából elkerülnék a kiesőzónát és az osztályozós pozíciót is. A Mainz 35 egységgel a 12. pozícióban tanyázik.

FSV Mainz – Hertha BSC 1–1 (1-1)
Gólszerzők: Mwene (40.), ill. Tousart (36.)

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: