Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Manchester City jutott elsőként a döntőbe, miután odahaza is legyőzte a PSG-t! – videóval

Az első visszavágójához érkezett a Bajnokok Ligája elődöntője, amit a Manchester City 2-1-es előnyből várt a PSG-vel szemben. Ezen a mérkőzésen hiába támadott a PSG, a gólokat a City szerezte, ahol ismét Mahrez volt a hős, ugyanis az ő duplájának köszönhetően összesítésben 4-1-es eredménnyel jutott döntőbe a Guardiola legénység.

Május elején havas körülmények között játszotta a BL elődöntő visszavágót a Manchester City és a PSG. Úgy nézett ki, hogy a furcsa helyzet inkább a Cityt fogta meg először, ugyanis az első 7 percben beszorultak saját kapujuk elé, viszont a 11. percben aztán megszerezték a vezetést Guardioláék. Ederson indítása után Zinchenko tette középre a labdát de Bruynehez. A belga lövését még blokkolták a védők, a labda viszont Mahrez elé került, ő pedig nem hibázott, 1-0! Ezt követően ismét a PSG előtt adódtak helyzetek. Előbb Marquinhos fejese csattant a felsőlécen, majd Di Maria lőtt kevéssel a félig üres kapu mellé jó 20 méterről. A szünetig a PSG nagy erőket mozgosítva támadott, de nem találtak rést a City védelmén.

A második játékrész elején a PSG ugyan nem tudott komoly nyomást kifejteni a hazaiak kapuja előtt, hátul mégis rendezetlen maradt. Ezt használta ki a City a 63. percben, miután egy szép ellentámadás végén Foden centerezéséből Mahrez talált be ismét, 2-0! A 69. minutumban aztán ezen a mérkőzésen is emberhátrányba kerültek a párizsiak, miután Di Maria odalépett Fernandinhonak. A 77. percben Foden lövése a kapufán csattant, majd a fiatal angol pár perccel később ismét próbálkozhatott, de ekkor Navas védett. A mérkőzés utolsó perceit a City már lemenedzslete. Összességében Guardiola tanítványai megérdemelten jutottak be a BL fináléba, amely az első lesz a City történetében.

Manchester City – PSG 2-0 (1-0)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: B. Kuipers
Gólszerző: Mahrez (11., 63.) ill.-
Sárga lapok: Zinchenko (72.), de Bruyne (74.) ill. Herrera (22.), Verratti (71.), Kimpembe (87.), Danilo (89.)
Kiállítás: -ill. Di Maria (69.)
Továbbjutott: A Manchester City 4:1-es összesítéssel!

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Stones, Walker – Gündogan, Fernandinho, Silva (Sterling 82.) – Foden (Agüero 85.), de Bruyne (Jesus 82.), Mahrez Vezetőedző: Pep Guardiola

PSG: Navas – Florenzi (Dagba 75.), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (Bakker 82.) – Herrera (Draxler 62.), Paredes (Danilo 75.), Verratti  – Di Maria, Icardi (Kean 62.), Neymar Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az elődöntők eredményei és további programja:

Kedd:
Manchester City 2-0 PSG (Összesítésben: 4:1)

Szerda:
21:00 Chelsea – Real Madrid (Tv: M4 Sport) (1-1)

A góllövőlista állása: