Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megvan a második kieső

Az olasz bajnokság (Serie A) 34. fordulójának hétfő esti kiesési rangadója után eldőlt a 2020-2021-es idény második kiesőjének kiléte, ugyanis a Parma 1-0-s vereséget szenvedett a Torino ellen, mellyel ledolgozhatatlan lett a hátránya…

 

Legutóbbi vereségével a Parma hátránya négy fordulóval a bajnokság vége előtt 12 pont az utolsó bennmaradó helyet birtokló Cagliari mögött, de az egymás elleni eredmény a szárdok számára kedvez.

A Ducali 2015-ben csődöt jelentett és visszasorolták a negyedosztályba, ahonnan három év alatt három feljutást ünnepelve került vissza 2018-ban a Serie A-ba. Az első két szezonban magabiztosan elérték a középmezőnyt, majd múlt nyáron kulcsemberek távoztak, senki nem érkezett, januárban pedig hiába próbálkoztak számtalan erősítéssel és a korábbi edző, Roberto D’Aversa kinevezésével, a javulás elmaradt, esélyük sem volt a bennmaradásra. A Parma az utolsó öt meccsét elvesztette, szezonbeli három győzelméből kettőt még az idény első kilenc fordulójában regisztrált, azóta egyszer, március 14-én az AS Roma ellen győztek.

A Serie A-ból a Crotone már korábban kiesett matematikailag, míg az utolsó feljutó jelen állás szerint a Benevento csapata lenne, de ott a finisben még szoros küzdelem várható.

A friss kieső Parma ősztől a 28. idényét töltheti az olasz másodosztály mezőnyében.

A bajnokság aktuális állása