Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: elutasították Koeman fellebbezését

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) Fellebbviteli Bizottsága elbírálta a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman fellebbezését, miszerint töröljék el a Granada elleni bajnokin kapott piros lapját. 

A bizottság úgy döntött, hogy nem semmisítik meg a játékvezető döntését, aki kiállította a Granada elleni katalán vereséggel végződő bajnoki mérkőzésen a Barcelona vezetőedzőjét, Ronald Koemant. A holland szakember állítólag azt mondta a negyedik játékvezetőre, hogy “mekkora figura”, amire azonnal piros lapot kapott és el kellett hagynia a pályát.

A bizottság döntése alapján érvényben marad Koeman kétmeccses eltiltása, ami azt jelenti, hogy nem lehet ott a kispadon a hétvégi, Atlético Madrid elleni rangadón sem, amelynek eredménye erősen befolyásolni fogja a bajnoki címért folyó harcot is.

A Barcelona azonban nem engedi el a dolgot és jelenleg is azon dolgozik, hogy más jogi úton érvényesítse az igazát, beleértve, hogy utolsó mentsvárként felkeresik a nemzetközi Sportdöntőbíróságot (CAS) is.

A dolgok jelenlegi állása szerint Koeman asszisztense, Alfred Schreuder fog leülni a kispadra a hétvégi mérkőzésén, de végig a holland tréner utasításait fogja végrehajtani.