Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Real Madrid legyőzésével házidöntőt játszik a Chelsea – videóval

Londonban folytatódott a Bajnokok Ligája idei kiírásának másik elődöntője a Chelsea és a Real Madrid között. Az első félidőben jól játszott a spanyol csapat, a gólt viszont az angolok szerezték, amire nem tudott válaszolni a Real, különösen, hogy a második félidőben helyzetük se nagyon volt, sőt, a Chelsea a hajrában egy újabb góllal le is zárta a továbbjutás kérdését. A végén így a Chelsea örülhetett, ami történetének harmadik BL-döntőjében szerepelhet. 

Nagyon hamar, nagyon keményen letámadott a Chelsea, a Real Madrid viszont szépen és ami még fontosabb, türelmesen játszott. Ebből kifolyólag a spanyolok sokat járatták a labdát, az angolok pedig egy labdavesztésből meginduló kontrára játszottak. Az első lövés a 11. percben érkezett, ekkor Kroos próbálkozott távolról laposan, de Mendy könnyen fogta a labdát. A 12. percben a  hazai oldalon is volt egy lövés, ekkor Rüdiger próbálkozását ütötte ki Courtois. A 18. percben Werner betalált a kapuba Chilwell beadása után, azonban a gólt les miatt érvénytelenítették. A 26. percben már a Real volt közel a gólhoz, amikor Benzema tekerése ment nagyon jól a kapu felé, azonban Mendy bravúrral védte a próbálkozást. Egy perccel később azonban a vezetést már a Chelsea szerezte meg: Havertz emelte a labdát a kapu felé Kanté passza után, ami a felső lécet találta el, de a kipattanót Werner egy méterről az üres kapu közepébe fejelte. A Real Madridnak a célja ezzel sem változott, gólt kellett szereznie. A 35. percben közel is jártak az egyenlítéshez, de Benzema nagyon jól helyezett fejesét Mendy megint bravúrral védte. A játékrész úgy fejeződött be, ahogy elkezdődött, és a végén már nem történt helyzet.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a Chelsea. A 47. percben Azpilicueta beadását Werner Militaót megelőzve a lécre fejelte, nem sokkal elvétve a bal felső sarkot. Az 59. percben Rüdiger passzát Havertz rúgta kapura, de jobb lábbal védett Courtois. Ezt követően elkezdett éledezni a Real is, és visszaálltak a labdatartásos játékra, igaz, a kapura nem voltak túl veszélyesek. Az első nagyobb helyzetük a 65. percben érkezett, amikor Hazard lőtt kapura éles szögből, de Mendy a jobb térdével védett. Ezt követően viszont inkább a Chelsea állt közel a gólhoz, amikor egy labdavesztés után Werner indulhatott meg, de a lepasszolt labdáját Kanté nem tudta belőni az üres kapuba, mert Valverde az utolsó pillanatban blokkolt. Zidane a cseréivel megmutatta, hogy mindent egy lapra tett fel, de kellett is, mert nem igazán tudtak közel kerülni a Chelsea kapujára. A végét azért megnyomták a spanyolok, de egyszerűen ez nem az ő napjuk volt. A 85. percben ráadásul a Chelsea egy szép támadás végén még egy újabb gólt is lőtt, amivel végleg eldőlt a továbbjutás kérdése: Pulisic adta be a labdát, amire Mount érkezett megelőzve Militaót, és öt méterről a bal felső sarokba lőtt. Innentől kezdve mindkét csapat elengedte ezt a mérkőzést, ami már csak szépen lecsordogált a végét jelző sípszóig.

Chelsea* – Real Madrid: 2-0 (0-0) Összesítésben: 3-1
Helyszín: Stamford Bridge (London) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: Werner (27.), Mount (85.) ill. –
Sárga lap: Jorginho (14.), Christensen (39.), Mount (87.) ill. Ramos (36.), Nacho (62.), Kroos (72.), Valverde (90.)
Kiállítás: – ill. –

Chelsea: É. Mendy; Christensen, Thiago Silva, Rüdiger; Azpilicueta (James, 88.), Jorginho, Kanté, Chilwell; Mount (Ziyech, 89.), Havertz (Giroud, 90+4.); Werner (Pulisic, 67.). Vezetőedző: Thomas Tuchel

Real Madrid: Courtois; Nacho, Militao, Ramos, F. Mendy (Valverde, 63.); Modric, Casemiro (Rodrygo, 76.), Kroos; Vinícius Júnior (Asensio, 63.), Hazard (Mariano, 89.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

A góllövőlista jelenlegi állása: