Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola segédjeként vállalhat munkát a Manchester City labdarúgója – sajtóhír

A spanyol szakember által sokra tartott brazil származású védekező középpályás mégsem biztos, hogy elhagyja szerződése lejártával az angol bajnokság éllovasát.


A Manchester Citynél június 30-án lejár a kontraktusa Fernandinhónak, aki azonban maradhat a csapatnál angol sajtóinformációk szerint. Ugyanakkor nem mint játékos maradna a klub berkein belül, hanem Pep Guardiola egyik segédje lenne, mert a spanyol mester és a csapat többi játékosa nagy jelentőséget titulál a 35 éves labdarúgó jelenlétének, aki az egyik legfontosabb személyisége az öltözőnek.

Az 53-szoros brazil válogatott labdarúgóért az Atlético Mineiro érdeklődik nagyon élénken, akinek az igazgatója, Rodrigo Caetano árulta el, hogy természetesen akarják a veterán középpályást a csapatukba, de a Manchester City spanyol trénerétől kapott egy kecsegtető ajánlatot, így távolodni látszódnak a felek álláspontjai a manchesteri munka miatt.

Fernandinho 2013-ban érkezett a Manchester Cityhez a Shatar Donyeck együttesétől 40 millió euróért. Azóta nagyon fontos játékossá nőtte ki magát az angol gárdánál, összesen 347 találkozón kapott lehetőséget, amelyeken 24 gólt és 28 gólpasszt jegyzett. Guardiola korábban elárulta, hogy nehéz lesz megtalálni a helyettesét, mert nagyon intelligens labdarúgóról van szó, aki mindig megértette mit kért tőle.