Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: visszaengedik a szurkolókat a stadionokba – hivatalos

A Premier League hivatalos közleményben jelentette be, hogy visszaengedik a nézőket a lelátókra, egyelőre csak korlátozott számban. 

A Premier League közleménye szerint a 2020/21-es szezon utolsó két fordulójában korlátozott számban beengednek majd hazai szurkolókat a mérkőzésekre, miután az angol kormány enyhíteni fog a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokon.

A drukkerek várhatóan május 17-én mehetnek be a stadionokba először, de csak a létesítmények egy kis százalékát nyithatják meg előttük. A pontos részleteket a kormány legkésőbb május 10-ig fogja bejelenteni.

A PL ráadásul a múlt héten úgy alakította át az utolsó két fordulót, hogy minden csapat hazai szurkolóinak legyen lehetősége arra, hogy hazai pályán tekintsék meg szeretett csapatukat.

A 37. fordulót a május 18-19-i héten rendezik meg, míg az utolsó bajnoki mérkőzéseket május 23-ra tervezik mindenhol helyi 16:00 órás kezdéssel.

A klubokkal való konzultációt követően mindenki egyetértett abban, hogy a mérkőzésekre nem szabad még beengedni vendégdrukkereket, mert ennek megszervezése még hatalmas kihívások elé állítaná a klubokat.

A liga kiemeli, hogy a szurkolók biztonsága mindennél fontosabb. A klubok már kellő tapasztalattal rendelkeznek abban, hogy koronavírusbiztos környezetet teremtsenek, és hamarosan készen állnak arra is, hogy a vendégcsapatok szurkolóit is fogadhassák.