Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol karmesterrel erősítene a Lazio! – sajtóhír

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio gárdája a nyári átigazolási időszakban a Manchester United spanyol játékosával, Juan Matával erősítené meg a keretét.

Olasz sajtóértesülések szerint a Lazio sportigazgatója, Igli Tare a nyáron szeretné egy irányító középpályással bővíteni Simone Inzaghi variációs lehetőségeit. A La Repubblica beszámolója alapján ez a játékos nem más, mint a Manchester Unitedet erősítő Juan Mata, akit ingyen szerezhetnének meg. A spanyol futballistát a szezon végéig köti a szerződése a “Vörös Ördögökhöz”, és mivel ebben az idényben már csak epizódszereplőnek számít, így minden bizonnyal ő is hajlana a váltásra. A szaklap szerint a Lazio egy két évre szóló szerződéssel kereste meg a 33 esztendős játékost, amihez éves szinten 4 millió eurós fizetést ajánlanának. A felek igényei nem állnak messze egymástól, de  Mata évente 5 millió eurós fizetést szeretne legalább kapni, hogy elfogadja az ajánlatot.

Mint ismert, a Lazio már tavaly is szeretett volna egy spanyol karmestert a csapathoz csábítani David Silva személyében, ám a Manchester Citytől távozó játékos végül a Real Sociedad ajánlatát fogadta el, kikosarazva az olasz fővárosi alakulatot.

Mata 2014 januárjában szerződött a Manchester Unitedhez. A klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 269 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 50 gólt és 47 gólpasszt jegyzett.