Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Yilmaz vezérletével nyert a Lille! – videóval

Az utolsó 3 bajnokija közül talán a legnehezebb várt a listavezető Lille együttesére, amely az 5. helyre hajtó újonc Lens gárdájához látogatott. A Lille a találkozó első perceiben előnybe került, majd egy kiállítás is megkönnyítette a helyzetüket. Összességében egy megérdemelt 3-0-s sikert arattak, ezzel egy újabb nagy lépést tettek a bajnoki cím felé.

Nagyon korán, már a 4. percben előnybe került a Lille gárdája, miután a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Yilmaz magabiztosan értékesítette, 0-1! A Lenst nem törte meg a bekapott gólt és egyenrangú ellenfele tudott lenni a Lillenek. A 28. percben például Maignan nagy bravúrjára volt szükség, hogy ne legyen egyenlő az állás. A félidő második felétől egyre veszélyesebb vált a Lens, egyre többször kellett a vendégek védőinek tisztázni. A 35. minutumban aztán emberelőnybe került a Lille. Michelin 6 perc alatt begyűjtött két sárgát. Érdekesség, hogy őt a szezon korábbi szakaszában az első egymás elleni meccsükön is kiállította a játékvezető. A 40. percben aztán gyorsan ki is használta emberelőnyét a Lille. Burak Yilmaz bő 25 méterről a gyengébbik lábával hatalmas gólt ragasztott Leca kapujába, 0-2!

A második játékrészben sem vett vissza a tempóból a Lille, ami újabb gólt eredményezett. A vendégek egy labdaszerzésnek és Leca hibájának köszönhetően, David révén növelték tovább előnyüket, 0-3! A Lens előtt is bőven adódott lehetőség, hogy a szépítés összejöjjön, de Maignan jól állta a sarat. A Lille összességében ezt a játékrészt is magabiztosan lehozta, és újabb győzelmével már csak 2 mérkőzésre van attól, hogy bajnoki címet ünnepelhessen.

Lens – Lille 0-3 (0-2)
Helyszín:
Stade Félix-Bollaert Vezette: C. Turpin
Gólszerzők: –ill. Yilmaz (4. – büntető, 40.), David (60.)
Sárga lapok: Michelin (29.), Fortes (67.) ill. Araújo (39.), Fonte (65.)
Kiállítás: Michelin (35.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 36. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lens 0-3 Lille

Szombat:
13:00 Nantes – Bordeaux (Tv: Digi Sport 2)
17:00 Lyon – Lorient (Tv: Digi Sport 2)

Vasárnap:
13:00 St. Etienne – Marseille (Tv: Digi Sport 2)
15:00 Angers – Dijon
15:00 Metz – Nimes
15:00 Nice – Brest
15:00 Strasborug – Montpellier
17:05 Reims – Monaco (Tv: Digi Sport 2)
21:00 Rennes – PSG (Tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: