Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Eldőlt Gulácsi Péter sorsa! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese hivatalos fórumain jelentette be, hogy szerződést hosszabbított első számú kapusával, Gulácsi Péterrel. A magyar válogatott hálóőr 2025 nyaráig írt alá.

A mai nap folyamán hivatalossá vált a napok óta keringő pletyka, miszerint Gulácsi meghosszabbítja a 2023 nyarán lejáró szerződését az RB Leipziggel. A kapus végül további két évre kötelezte el magát a lipcsei gárdánál. A Leipzig számára azért is volt fontos ez a hosszabbítás, mert ezen a nyáron más csapatok 13 millió euróért kivásárolhatták volna a szerződéséből Gulácsit, ami komoly veszteség lett volna a gárda számára. A Bild értesülései szerint a magyar válogatott hálóőrért a Tottenham a Dortmund, az Inter és az AS Roma is érdeklődött. A beszámolók alapján Gulácsi az új szerződése értelmében a klub történetének egyik legjobban fizetett játékosává vált. A 31 esztendős futballista az alábbiakat mondta a bejelentés után:

2015 óta rengeteg dolog történt velem a klubnál. A másodosztályból egészen a Bajnokok Ligája elődöntőjéig jutottunk, és a következő héten kupadöntőt játszhatunk. A családommal nagyon szeretünk itt élni, Lipcse a második otthonunk. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen szurkolótáborral rendelkező csapatban védhetek, alig várom, hogy ismét nézők előtt játszhassak.

Gulácsi 2015-ben igazolt a Leipzighez a Salzburgtól. A lipcsei alakulat színeiben eddig 222 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 72-őt kapott gól nélkül hozott le.