Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: döntetlen a Barca–Atléticón, a Real lehet a nagy nyertes – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 35. fordulójának legnagyobb rangadóján a listavezető Atlético Madrid idegenben gól nélküli döntetlent játszott az FC Barcelonával. A pontosztozkodásnak köszönhetően a címvédő Real Madrid előtt ismét megnyílt az út, hogy adott esetben élre álljon a La Liga tabelláján. 

Az összecsapás első félidejében a várakozásoknak megfelelően a katalánok birtokolták többet a labdát, ám a vendégek ennek ellenére jóval többször veszélyeztettek. A játékrész legkomolyabb lehetőségére a 19. percig kellett várni, ekkor Ángel Correa lövését blokkolta a hazaiak francia középhátvédje, Clément Lenglet.

A fordulást követően már az eltiltását töltő Ronald Koeman fiai uralták a meccset, ugyanakkor igazán komoly ziccerig nem jutottak gránátvörös-kékek – akiknek a támadójátékuk természetesen Lionel Messire épült. Az argentin zseni a kapura leginkább a szabadrúgásaival volt veszélyes, Jan Oblak eszén azonban nem sikerült túljárni, így maradt a gól nélküli iksz.

Az Atlético jelenleg a 77 pontjával első, míg a Barca 75 egységgel második. Amennyiben a Real vasárnap este begyűjti a három pontot a Sevilla ellen, Zinedine Zidane alakulat átveszi a vezetést.

FC Barcelona – Atlético Madrid 0–0

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Real Sociedad 2–0 Elche

Szombat
Alavés 2–2 Levante
18:30 Cadiz – Huesca
21:00 Athletic Club – Osasuna

Vasárnap
14:00 Getafe – Eibar
16:15 Valencia – Valladolid
18:30 Villarreal – Celta Vigo
21:00 Real Madrid – Sevilla

Hétfő
21:00 Betis – Granada

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: