Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: visszatért a mezőnybe a barcelonai csapat

A spanyol másodosztályú bajnokság (La Liga 2) aktuális, hétvégi fordulójában biztossá vált, hogy az éllovas barcelonai gárda visszajutott az első osztályba…

A La Liga 2 2020-2021-es szezonja 38. fordulójában elért 0-0-s döntetlenjével a mezőnyt már jó ideje vezető Espanyol csapata matematikailag is bebiztosította feljutását négy körrel a bajnoki idény vége előtt.

A kisebbik barcelonai csapat egy évvel ezelőtt esett ki az élvonalból, azok után, hogy az év közben még az Európa-ligában is szerepeltek. Az idei szezonra viszont az azonnali feljutást rendkívül komolyan vették, és a szezon második felében végig vezették a bajnokságot. Vicente Moreno csapata az eddigi 38 mérkőzéséből 23-at nyert meg nyolc döntetlen és hat vereség mellett. A gárda legjobb góllövője Raúl de Tomás 22 találatával.

A második automatikus feljutó helyen jelenleg a szintén tavalyi kieső Mallorca együttese tanyázik, hat ponttal megelőzve a jó ideje feljutásra ácsingózó Almeríát. Mint ismeretes, az első két helyezett jut fel automatikusan a spanyol első osztályba, a 3-6. helyezettek pedig a rájátszás során döntenek a harmadik feljutó kilétéről. Playoff-helyen tanyázik még a szintén tavaly kiesett fővárosi Leganés, valamint az asztúriai Sporting Gijón és a nagyot hajrázó katalán Girona, de versenyben van még a szintén madridi Rayo Vallecano együttese is.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye