Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha Berlin: Hosszabbítottak Dárdaival! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha Berlin együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést hosszabbított védőjével, Dárdai Mártonnal. A 19 esztendős játékos 2025-ig írt alá.

Dárdai Márton február végén léphetett pályára először kezdőként a Hertha Berlin csapatában az RB Leipzig elleni mérkőzésen. A 19 esztendős hátvéd azóta szinte kirobbanthatatlannak mondható, ugyanis mindössze két mérkőzést hagyott ki az elmúlt közel három hónapban. Ezeken a találkozókon meggyőző teljesítményt nyújtott, amit a vezetőség egy új szerződéssel hálált meg. Dárdait így egészen 2025 nyaráig köti kontraktusa a Herthához. A berlini gárda sportigazgatója, Arne Friedrich elmondta, hogy a védő már az utánpótláscsapatban is jó teljesítményt nyújtott, de a felnőttek közt is kiválóan teljesít:

Az utóbbi hetekben megmutatta, hogy nagy potenciál van benne, bőven akad még kiaknázandó lehetőség a játékában. Nagyon örülünk, hogy velünk marad és továbbra is a Hertha családot erősíti.

Dárdai Márton 2012 óta tartozik a Hertha Berlin kötelékébe, ahol fokozatosan végigjárta az utánpótlás lépcsőfokait, rendre kiemelkedő teljesítményt nyújtva. A felnőttek között novemberben az Augsburg elleni mérkőzésen debütált, a tavaszi idényben pedig már 8 mérkőzésen kapott kezdőként lehetőséget, amelyből hetet végig is játszott, valamint egy gólpasszt is kiosztott. Piaci értékét 3 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.