Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Kikapott a Besiktas és a Fenerbahce, nyert a Galatasaray!

A török bajnokság (Süper Lig) 39. azaz utolsó előtti fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a Fenerbahce és a Besiktas együttese, míg a Galatasaray idegenben tudott nyerni. A Varga Kevint soraiban tudó Kasimpasának pedig sikerült kiharcolnia a bennmaradást.

Igen izgalmasan alakul majd a török bajnokság utolsó fordulója, miután 3 csapatnak is van még matematikai esélye az első helyen zárni. A listavezető Besiktas hatalmas lépést tehetett volna a bajnoki cím felé, ám hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a Karagümrük csapatával szemben. A vendégek a 39. percben Bertolacci góljával kerültek előnybe, de a második játékrész elején Ghezzal révén egyenlíteni tudott a Besiktas. A hazaiak a 77. minutumban emberelőnybe is kerültek, ám a lefújás előtt 10 perccel  Borini ismét megszerezte a vezetést a Karagümrük számára, és ezt az előnyt már nem is adták ki a kezükből.

A fordulót a harmadik helyen kezdő Galatasaray könnyedén legyőzte a sereghajtó Denizlispor gárdáját, miután az első félidőben Dervisoglu és Babel is betalált. A szünet előtt még Akbaba egy büntetőt elhibázott, de így is kétgólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A második 45 percben Niyaz révén még szépíteni tudott a hazai gárda, de a véghajrában Mostafa Mohamed duplázott, így könnyedén megnyerték a mérkőzést a vendégek.

A Szalai Attilát a kezdőbe jelölő Fenerbahce nagy esélyt szalasztott el, hiszen egy győzelem esetén az első helyről várhatták volna az utolsó kört. Ám az 5. helyezett Sivasspor megtréfálta a bajnoki címre törő Fenert, miután az első félidő végén Kayode, majd a második játékrész elején Arslan vette be Tekin kapuját. Szalai Attilát a félidőben cserélte le mestere, ám a támadóbb felfogás csak a ráadásban hozta meg az eredményét, de Cissé gólja azonban csak a szépítésre volt elegendő.

Az utolsó fordulóra tehát úgy fordulhat rá a Besiktas-Galata-Fener trió, hogy előbbi kettő 81 ponttal áll, a Besiktas pedig a jobb gólarányának köszönhetően vezeti a tabellát, miután nekik +44-es, a Galatának pedig +42-es a gólkülönbsége. A Fener 79 egységet birtokol, és ha a két éllovas közül egyik sem kap ki az utolsó körben, akkor csak a Konferencia-liga selejtező marad jövőre Szalaiék számára. Ebben a fordulóban még a Varga Kevint soraiban tudó Kasimpasa is fontos mérföldkőhöz ért, hiszen az Ankaragücü 3:1-es legyőzésével biztossá vált, hogy a következő szezont is az élvonalban tölthetik. Varga ezen a mérkőzésen nem lépett pályára, miután a sárga lapjai miatt eltiltását töltötte.

Süper Lig, 39. forduló
Besiktas – Karagümrük 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Ghezzal (54.) ill. Bertolacci (39.), Borini (80.)
Kiállítás: – ill. Zukanovic (77.)

Denizlispor – Galatasaray 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Niyaz (62) ill. Dervisoglu (22.), Babel (35.), Mostafa Mohamed (86., 89.)
Kiállítás: Rodallega (85.) ill. –

Fenerbahce – Sivasspor 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Cissé (90+2.) ill. Kayode (45+1.), Arslan (48.)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: