Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A spanyol válogatottat választotta a franciák mellőzöttje

Az angol bajnokságot frissen megnyerő Manchester City játékosa megelégelte, hogy szülőhazája válogatottjában nem számítanak rá, így származása révén új nemzetet választott magának, hogy akár már az idei Európa-bajnokságon ott lehessen…

A Manchester City klasszis hátvédje, Aymeric Laporte megelégelte, hogy évek óta egyetlen alkalommal sem kapott meghívást Didier Deschamps szövetségi kapitánytól a francia felnőtt válogatottban, ezért úgy döntött, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot és a hispánoktól várja a meghívót a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon.

Mint ismeretes, a 26 esztendős védő Franciaországban látta meg a napvilágot baszk származásúként, ezért a gyökereit rendkívül komolyan vevő Athletic Club csapatában nevelkedett, amelynek felnőtt csapatát 2012-től egészen 2018-ig szolgálta. Laporte több mint csaknem 200 tétmérkőzésen játszott a bilbaói csapat színeiben, majd 2018 januárjában 57 millió font ellenében átigazolt a City-hez, ahol szintén hamar alapember lett. Klubváltása és meghatározó szerepe ellenére azonban a francia válogatottba továbbra sem hívták meg.

Honosítását korábban már Julen Lopetegui és Luis Enrique is szorgalmazta, miközben Deschamps több ízben is kijelentette, hogy nem számol a hátvéddel. Laporte a korosztályos válogatottakban a franciákat erősítette, de mivel felnőtt kategóriában egyetlen mérkőzésen sem szerepelt, így nincs akadálya a váltásnak.

A spanyol sajtó szerint az országváltáshoz minden akadály elhárult, csak a nemzetközi szövetség (FIFA) végső megerősítése hiányzik.