Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: meglepő választás, ő vezeti a finálét – HIVATALOS

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalosan is bejelentette, hogy ki fújja a sípot a Bajnokok Ligája 2021/22-es kiírásának döntőjében. 

Az UEFA hivatalos tájékoztatása szerint a spanyol Antonio Miguel Mateu Lahoz fogja vezetni a Bajnokok Ligája fináléját, amelyen a Manchester City és a Chelsea fog pályára lépni. A mérkőzés május 29-én, szombaton lesz 21:00 órás kezdéssel.

A 44 éves spanyol játékvezető 2011 óta vezet nemzetközi találkozókat is, és ez lesz az első BL-döntője, bár negyedik játékvezetőként már dolgozott fináléban, 2019-ben a Tottenham Hotspur – Liverpool összecsapásán Madridban. A Bajnokok Ligájában ebben a szezonban hat mérkőzésen fújta a sípot, köztük a Bayern München – PSG negyeddöntő odavágóján. Lahozt az UEFA a nyári Európa-bajnokságra is nevezte.

Lahozt honfitársai, Pau Cebrián Devis és Roberto Díaz Pérez del Palomar fogja segíteni a fináléban, míg a negyedik játékvezető Carlos del Cerro Grande lesz. A VAR-szobában a spanyol Alejandro José Hernández Hernández figyeli majd az eseményeket, akit honfitársai Juan Martínez Munuera és Íñigo Prieto López de Cerain segítik majd, illetve a lengyel Pawel Gil.

2021-es Bajnokok Ligája-döntő játékvezetői csapata

Játékvezető: Antonio Miguel Mateu Lahoz (spanyol)

Asszisztensek: Pau Cebrián DevisRoberto Díaz Pérez del Palomar (spanyolok)

Negyedik játékvezető: Carlos del Cerro Grande (spanyol)

VAR: Alejandro José Hernández Hernández (spanyol)

VAR asszisztensek: Juan Martínez MunueraÍñigo Prieto López de Cerain (spanyolok), Pawel Gil (lengyel)