Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: óriási hiba döntött, a Chelsea otthon kapott ki az Arsenaltól – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság szerda esti mérkőzésén az európai kupaindulásért küzdő Arsenal egygólos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája-döntős Chelsea otthonában. A találkozó egyetlen gólját a fiatal Emile Smith Rowe jegyezte.

Az összecsapás első félidejét Thomas Tuchel csapata uralta, ám a gólt mégis Mikel Arteta fiai szerezték – igaz, ehhez nagy mértékben hozzájárult a hazaiak bizonytalansága is: a 16. percben Jorginho rendkívül pontatlanul tette haza a labdát, Kepa Arizzabalaga bravúrral tudott csak menteni a gólvonalról, ugyanakkor a labda az ellenfélhez került. Pierre-Emerick Aubameyang középre passzára Smith Rowe érkezett, neki már egyszerű dolga volt. Nem sokkal a találat után a Kékek is veszélyeztettek, Kai Havertz hatalmas lehetősége azonban kimaradt, így mehettek a szünetre a felek.

A fordulást követően az első játékrészhez hasonlóan a Chelsea dominált, viszont a gólszerzés ezúttal sem akart összejönni a számukra. Kurt Zouma és Olivier Giroud próbálkozása is a kapufán csattant, így a vendégek elvitték a három pontot a Stamford Bridge-ről.

Az Arsenal a sikerének köszönhetően még reménykedhet legalább a Konferencia Ligás indulásban, de akár az Európa-ligát is elcsíphetik még. A Chelsea jelenleg még jól áll a TOP 4-et illetően, ennek ellenére több botlás nemigen fér bele a londoniaknak a Premier League-ben.

Chelsea FC – Arsenal FC 0–1 (0-1)
Gólszerző: Smith Rowe (16.)

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: