Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Megvan a BL-döntő új helyszíne! – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően az UEFA a csütörtök déli órákban megerősítette, hogy az eredetileg tervezetthez képest más helyszínen, viszont korlátozott számú nézők előtt rendezik meg a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásának döntőjét…

Az UEFA csütörtök déli tájékoztatása értelmében a Chelsea és a Manchester City május 29-i, szombati fináléját a tervezett isztambuli helyszín helyett az FC Porto otthonául szolgáló Estádio do Dragãóban rendezhetik meg. A nemzetközi szövetség megerősítette, hogy a finálén mindkét csapat részéről 6-6 ezer szurkoló lehet jelen személyes a stadionban.

Mint ismeretes, a változtatásra azért volt szükség, mert a brit kormány múlt pénteken szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – például Törökországba – csak a “nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén. Az érintett országban a koronavírus-járvány nem csillapodik, a járvány egyre súlyosabb mértékeket ölt, így az eredeti helyszínen nem tudták volna garantálni a nézők személyes jelenlétét a stadionban.

Korábban szóba került, hogy mivel két angol csapat képviselteti magát a BL-döntőben, a mérkőzést a londoni Wembley-ben rendezik, de végül nem így határoztak.