Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: kiélezett csaták az első körben

Az olasz másodosztály (Serie B) 2020-2021-es idényének alapszakasza hétfőn véget ért, csütörtök este pedig az első forduló mérkőzéseivel máris megkezdődtek a küzdelmek a feljutásért zajló rájátszásban…

 

Az olasz másodosztály rájátszásának első körében egy mérkőzés döntött a továbbjutásról, melyen ha 120 perc után döntetlen eredmény születik, akkor a hazai pályán fellépő, a bajnokságban jobb helyen végző együttes jut tovább. Ennek fényében a kiemelt Cittadella 1-0-s sikert aratott a tavaly még első osztályú Brescia ellen. A találkozó elején a házigazdának kényszerű cserét kellett végrehajtania, az így pályára küldött Rosafio gólpasszából azonban a félidő hajrájában Federico Proia befejelte a továbbjutást érő találatot. Az évek óta a feljutásra ácsingózó venetói legénység így bejutott a playoff második körébe.

Cittadella – Brescia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Proia (39.), ill.

A csütörtök esti összecsapás még a korainál is nagyobb küzdelmet hozott, és végül a Venezia hosszabbítás árán aratott 3-2-es sikerével harcolta ki a továbbjutást a Chievo Verona legyőzésével. Pikánsan indult a VAR bevezetése az olasz másodosztályban, hiszen néhány perc elteltével érvénytelenítették a hazaiak Aramu által szerzett gólját, majd nem sokkal később büntetőt ítéltek a vendégek javára. Luca Garritano tizenegyesgóljával a “repülő szamarak” már a tizedik percben lépéselőnybe kerültek házon kívül. A velenceiek a folytatásban növelték a csapásszámot és a második félidő elején egy öngóllal kiegyenlítettek, amely hosszabbítást eredményezett. A ráadás perceiben a Chievo újra büntetőhöz jutott, ezúttal Vasile Mogos bizonyult hibátlan ítélet végrehajtónak. Három perccel később a Venezia tehetséges középpályása, Youssef Maleh egyenlítette ki a találkozó állását, mellyel már az övéi álltak továbbjutásra, majd a túlóra hajrájában a norvég Dennis Johnsen találata minden kérdést eldöntött. Az Arancioneroverdi számára az is belefért, hogy a legvégén Forte kihagyott egy tizenegyest, hosszabbításban biztosan jutottak tovább.

Venezia – Chievo Verona 3-2 (0-1, 1-1, 2-1, 3-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Bertagnoli (59. – öngól), Maleh (106.), Johnsen (115.), ill. Garritano (10. – büntetőből), Mogos (103. – büntetőből)

A rájátszás további programja

Elődöntő: (május 17. és 20.)

Cittadella – Monza
Venezia – Lecce

Döntő: (május 23. és 27.)

Az elődöntők nyertesei

Az elődöntő és a döntő folyamán a bajnokságban előrébb végző csapat játszhatja otthon a visszavágót, és a kiemelt számára az összetett döntetlen eredmény is elegendő a továbbjutáshoz.