Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább formálódhat az Atalanta kerete – sajtóhír

Egymást követő harmadik idényében teljesítette a Bajnokok Ligája-indulást a kis csapatból most már kétségkívül egyre inkább kinövő Atalanta gárdája, amely a sajtóbeszámolók szerint komoly erősítéseket fontolgat a nyáron…

 

A La Gazzetta dello Sport a minap arról írt, hogy az olasz bajnokság (Serie A) zárófordulóját a második helyről váró Atalanta csapata miként erősítheti tovább játékoskeretét az előttünk álló nyári átigazolási időszak során.

A neves szaklap úgy tudja, hogy a bergamóiak első számú nyári kiszemeltje, a számtalan olasz és angol topcsapat által hosszú ideje árgus szemekkel figyelt Rodrigo De Paul megszerzése lehet. Az argentin irányító 2017-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 182 találkozó alatt 34 gólt szerzett az Udinese szerelésében. Emellett a klubcsapatában mutatott megbízható játéka révén 2018-ban az argentin válogatottban is debütálhatott, és azóta már 21 alkalommal viselhette az Albiceleste szerelését. Az aktuális bajnoki szezonban nyolc-nyolc találatot és előkészítést regisztrált 28 pályára lépés alkalmával.

Továbbá a távozás felé kacsintgató Pierluigi Gollini pótlása érdekében kapusposztra ugyancsak a Friuliani argentin légiósát, Juan Mussót, vagy pedig a Fiorentina lengyel portását, Bartlomiej Dragowskit nézték ki, akik a Serie A-szintjén mindketten már jól csengő névnek számítanak.

Mindemellett a karrierje legjobb évein már szemlátomást túllévő szlovén szélső, Josip Ilicic helyére ugyancsak egy fiatal, megbízható szélsőt keresnek. A La Dea radarján állítólag a Sassuolo cselgépe, Jeremie Boga és a holland AZ Alkmaar kiválósága, Calvin Stengs neve akadt fenn.