Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: Mbappé vezérletével nyert a PSG! – videóval

Neymar nélkül kellett megküzdenie az AS Monacoval a Paris Saint-Germain gárdájának a Francia Kupa fináléjában. A párizsiak az első játékrészben egy védelmi hibát kihasználva kerültek előnybe, majd a mérkőzés utolsó szakaszában Mbappé eldöntötte a kupa sorsát.

Nagyon kevés komoly lehetőséget hozott a Francia Kupa döntőjének első félideje. A Monaco inkább a stabil játékra törekedett, ami néha a támadások rovására ment. Niko Kovac csapata mindenesetre jól állt a lábán, mégis a PSG vonulhatott úgy a szünetre, hogy náluk van az előny. A Monaco egyetlen komoly megingását ugyanis ki tudták használni a párizsiak. Disasi a saját tizenhatosa vonalán vesztette el a labdát Mbappéval szemben, a francia támadó pedig önzetlenül kiszolgálta Icardit, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia, 0-1!

A második játékrészben már egy támadóbb felfogású Monaco érkezett a pályára. Többször is eljutottak a PSG kapujának előterébe, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. A 69. percben aztán majdnem összejött az egyenlítés Gelson Martins beadása után, ami egy védőn megpattanva a felsőlécet érintette. Nem sokkal később Diatta lövését kellett védenie Navasnak. A 80. percben aztán első komolyabb lehetőségét alakította ki a PSG a második félidőben. Mbappé észrevette, hogy kinn áll a kapus, ám az ívelésénél a felsőléc megmentette a Monacot. Egy minutummal később viszont már semmi nem tudta megakadályozni Mbappét a gólszerzésben. A francia csatár Di Maria passzát váltotta gólra, miután szépen elpöckölte a kapus mellett a játékszert, 0-2! Az utolsó percekben még Jovetic fejese jelentett némi veszélyt, de ez elkerülte Navas kapuját. Összességében a Monaco keményen küzdött, de nem tudták áttörni a PSG védelmét, míg a párizsiak kiválóan sáfárkodtak a helyzeteikkel, így megérdemelten nyerték meg a trófeát.

AS Monaco – PSG 0-2 (0-1)
Helyszín:
Stade de France Vezette: F. Letexier
Gólszerzők: ill. Icardi (19.), Mbappé (81.)
Sárga lapok: -ill. Marquinhos (86.)
Kiállítás: – ill. –

AS Monaco: Majecki – Silva, Maripan, Disasi (Badiashile 73.), Sidibe – Golovin, Fofana (Martins 60.), Tchouameni, Aguilar (Diatta 46.) – Ben Yedder (Jovetic 60.), Volland (Fabregas 73.) Vezetőedző: Niko Kovac

PSG: Navas – Florenzi (Dagba 68.), Marquinhos, Kehrer, Diallo – Paredes (Herrera 79.), Danilo, Gueye – Di Maria (Sarabia 90.), Icardi (Kean 79.), Mbappé Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója: