Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: óriási bajban a Spurs – videó

Európa-liga-rájátszás, ezt a nevet is kaphatta volna a Premier League 37. fordulójának első két meccse. A Tottenham hazai pályán erősíthette volna meg El helyét, míg az Everton egy győzelemmel megőrizhette reményét, a nemzetközi kupa-indulásért.

Kiegyenlített első félidőt hozott a nemzetközi kupa indulásért hajtó Everton és a mindenféle tét nélkül játszó, a tabella középmezőnyében álló Wolverhampton találkozója. Mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, de kapuba egyik játékosnak sem sikerült betalálnia.

A második félidőben nem váratták sokáig a korlátozott számú hazai nézőket az Everton játékosai. Richarlison góljával, már a 48. percben megszerezték a vezetést. A második játékrészben sokkal egyoldalúbb volt a játék, az Everton dominált. A folytatásban sem tudott betalálni a Wolves, így az Everton rendkívül fontos 3 pontot szerzett.

Everton – Wolverhampton 1-0 (0-0)
Helyszín: Liverpool, Goodison Park Vezette: A. Madley
Gólszerző: Richarlison (48.) ill.

A mérkőzés összefoglalója

 

A jövő évi El indulásért szállt harcba Spurs. Ennek megfelelően, már a 8. percben megvolt a hazai előny.  A szezonban a mindössze 20. bajnokiját játszó, Bergwijn szerezte meg a vezetést a londoni csapatnak. A holland szélsőnek ez volt az első gólja a bajnokságban idén. Az első félidőben ez volt a Spurs utolsó kaput eltaláló lövése. Az Aston Villa sokkal aktívabb volt, ennek ellenére egy hazai játékos góljával tudtak kiegyenlíteni. A 20. percben Reguilon irigyelte meg Tokody Tibor (Magyarországon) klasszikussá vált öngólját és lőtt egy még nagyobbat. A 39. percben, már a vezetést is megszerezte a Villa, Watkins góljával. Az angol támadónak ez volt a 14. bajnoki gólja az idei szezonban.

Ezzel a verséggel óriási bajba kerülhet a Spurs, amely lehet elbukja a jövő El szereplést, mert nem csak a Wolves ellen győző Everton lehet rájuk veszélyes, de a velük azonos pontszámmal álló West Ham is, akik még ebben a fordulóban nem játszottak.

A mérkőzés összefoglalója

Tottenham Hotspur- Aston Villa 1-2 (1-2)
Helyszín: London, Tottenham Stadion Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: Bergwijn (8.) ill. Reguilon (20.- öngól), Watkins (39.)

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye