Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: távozik a kieső menedzsere – HIVATALOS

Az angol bajnokság (Premier League) mezőnyéből a 2020-2021-es idényben a feljutása után egy évvel azonnali kieső West Bromwich Albion a jövőben nem folytatja az együttműködést rutinos menedzserével…

A Premier League-ből már hetekkel ezelőtt biztosan kieső West Bromwich Albion vezetősége a szerda esti órákban hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a csapat menedzseri posztját betöltő Sam Allardyce az aktuális kiírás végeztével távozik az egyesülettől.

A 66 éves szakember az idény közben, 2020 decemberében vette át a WBA irányítását, azonban igyekezete ellenére ő sem tudta megmenteni a csapatot a kieséstől. Allardyce irányítása alatt az egyesület négy győzelmet és nyolc döntetlen regisztrált 13 vereség mellett. A West Brom egy évvel ezelőtt a másodosztályban elért második helyezéssel jutott fel a PL-be, azonban képtelen volt megragadni, és hosszú fordulók óta kizárólag a vonal alatt tartózkodva, hetekkel a bajnokság vége előtt biztossá vált a kiesése.

A pályafutása során már több mint 1000 mérkőzésen irányító Allardyce korábban többek közt a Bolton Wanderers, a Newcastle United vagy éppen az Everton csapatait menedzselte.