Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görög Kupa: a PAOK legyűrte az Olympiakoszt a döntőben

A Görög Kupa fináléját rendezték, ahol a címvédő és eddigi 28 győzelmével rekorder Olympiakosz mérkőzött meg a hétszeres győztes PAOK gárdájával az újabb trófeáért.

Az előzetesen vártak alapján Olympiakosz sikerre lehetett számítani, a bukmékerek is erre adtak kisebb szorzót, azonban a PAOK nem adta könnyen magát. A Sasoké volt az első említésre méltó lehetőség, Karol Swiderski fejese azonban csak a kapufán csattant. A 36. minutumban viszont megjött a vezetés is a PAOK-nak miután Yann M’Vila szabálytalanságát követően büntetőhöz jutottak, amelyet Vieirinha értékesíteni tudott a 35. percben (0-1).

A második félidőben azonban korán egyenlíteni tudott a pályaválasztó együttes, a tizenegyest összehozó Yann M’vila tudott eredményes lenni egy szögletet követően az 50. percben (1-1). Ezt követően nem igazán történt semmi egészen a 90. percig, amikor is a csereként beálló cseh játékos, Michael Krmencik betalál (1-2), ezzel eldöntve a kupa sorsát a PAOK javára, így a Sasok begyűjtötték nyolcadik serlegüket is a sorozatban.

Olympiakosz – PAOK 1-2 (0-1)
Játékvezető: D. Makkelie (holland), Helyszín: Athéni “Spiros Louis” Olimpiai Stadion (Athén)
Gólszerzők: Y. M’Vila (50.) ill. Vieirinha (35. – büntetőből), M. Krmencik (90.)