Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Gálával búcsúzott Agüero a Citytől

A leglényegesebb kérdések eldőltek a Premier League-ben, azonban a nemzetközi kupa indulás érő helyekért nagy harc volt. A Chelsea, Leicester, Liverpool hármas a BL-re hajtott, de csak két csapatnak volt erre lehetősége, míg a West Ham az El-indulást érő 6. hely megőrzésén dolgozott, illetve a hetedik helyre is több csapat pályázott, ami Európa Konferencia Liga indulást ér.

Az Everton és a nagy rivális Tottenham botlása és persze egy hazai győzelem kellett ahhoz, Arteta csapatának, hogy legalább a hetedik helyet megcsípjék és az Európa Konferencia Ligában elindulhassanak. Sokáig úgy nézett ki elszalasztják a lehetőséget, hiszen sem az Everton, sem a Spurs nem szerepelt jól, de ez volt az egyetlen találkozó az utolsó fordulóban, ahol nem született gól az első félidőben.
Aztán a második félidőben Pepe gondoskodott arról, hogy hozzák a kötelezőt. Előbb a 49. percben, majd a 60. percben is bevette a Brighton kapuját.

Arsenal – Brighton 2-0 (0-0)
Helyszín: London, Emirates Stadion Vezette: J. Moss
Gólszerzők: Pepe (49., 60.) ill.

Ünneplésre készült a Manchester City, míg az Everton halvány esélye volt még a hetedik hely megszerzésére, azonban ehhez mindenféleképpen nyerniük kellett volna az Etihadban. Gyorsan eldőlt, hogy erre nem sok esélyük lesz. De Bruyne már a 11. percben megszerezte a vezetést a City-nek, majd a 14. percben Jesus megduplázta az előnyüket. Az ünnepi hangulatot Sigurdsson sem tudta elrontani, az izlandi tizenegyesét a 36. percben Ederson hárította.
A második félidő elején is betalált a City ezúttal, Foden így végleg eldőlt a találkozó és így az Everton lemaradt a Konferencia Ligáról.
De az igazi show, még csak ezután jött. A 65. percben beállt a City-től búcsúzó Agüero, aki gyorsan duplázni is tudott, ráadásul két szép gólt, sőt a mesterhármasra is volt esélye az argentin támadónak, aki 10 év után hagyja el Manchestert.

Manchester City – Everton 5-0 (2-0)
Helyszín: Manchester, Etihad Stadion Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: De Bruyne (11.), Jesus (14.), Foden (53.), Agüero (71., 76.) ill.

A West Ham számára egyszerű volt a képlet, nyerni kell és akkor jövőre indulhatnak az Európa-ligában. Nos ez simán meglett, Fornals három perc alatt bebiztosította a győzelmet a Kalapácsosoknak. Előbb a 30. majd a 33. percben is eredményes volt a spanyol.
A mérkőzés hajrájában Fornals még egy kanadai pontot hozzá tett a teljesítményéhez, Rice-nak adott gólpasszt.

West Ham United – Southampton 3-0 (2-0)
Helyszín: London, Olimpiai Stadion Vezette: M. Atkinson
Gólszerzők: Fornals (30., 33.), Rice (86.) ill.

Ennek a meccsen semmilyen tétje nem volt, a United már korábban bebiztosította második helyét a Wolves pedig biztosan a középmezőnyben végez. Ennek megfelelően elég felforgatott kezdővel lépett pályára a United, amely jövő héten El-döntőt játszik.
A fiatal svéd támadó, Elanga meg is hálálta a bizalmat Solskjaernak, hiszen már a 13. percben megszerezte a vezetést. Elangának ez volt az első PL-gólja a második találkozóján. A 39. percben a nyáron a Barcelonától szerződtetett Semedo is megszerezte az első bajnoki gólját, neki ez a 34. meccsén jött össze. A félidő hosszabbításában büntetőt végezhetett el a United, amit Fernandes hiányában Mata végzett el, hibátlanul.

Wolverhampton – Manchester United 1-2 (1-2)
Helyszín: Wolverhampton, Molineux Stadion Vezette: M. Dean
Gólszerzők: Semedo (39.) ill. Elanga (13.), Mata (45.+4)

A Premier League 38. fordulójának további mérkőzései

Aston Villa – Chelsea 2-1
Fulham – Newcastle United 0-2
Leeds United – West Bromwich Albion 3-1
Leicester City – Tottenham 2-4
Liverpool – Crystal Palace 2-0
Sheffield United – Burnley 1-0

A Premier League végeredménye

A góllövőlista élmezőnye