Visszatér klubjához a PSG kölcsönjátékosa – sajtóhír

A legfrissebb francia sajtóértesülések szerint a francia bajnoki címvédő PSG a korábbi tervekkel ellentétben mégsem marasztalja az AS Romától kölcsönzött rutinos játékost…

Az Il Tempo legfrissebb információi szerint a Paris Saint-Germain a korábbi terveivel ellentétben nem fogja véglegesíteni 9 millió eurós opcióját Alessandro Florenzi esetében, mivel Mauricio Pochettino nem számít rá jövőbeli terveiben. Az olasz válogatott jobbhátvéd így az aktuális idény végeztével visszatérhet az AS Roma együtteséhez.

A “farkasok” saját nevelésű szélsője 2011-től volt tagja az első csapat keretének, ám korábbi meghatározó szerepe után az elmúlt idényben a tavaly nyáron kinevezett Paulo Fonseca rendszerint nem számolt vele a kezdőben, így a közönség kedvenc az olasz bajnokság 2019-2020-as kiírásban mindössze kilenc találkozón léphetett pályára. Az évad második felében kölcsönben a Valenciához került, új csapatában viszont nem sokat tudott bizonyítani, csupán öt tétmeccs jutott számára. Megszerzése iránt több olasz csapat is érdeklődött, ám végül a fővárosiak külföldre adták őt kölcsön, a 38-szoros olasz válogatott Florenzi pedig meg sem állt Franciaországig.

A 29 éves sokoldalú jobb hátvéd átmeneti csapatában 21 bajnokin kétszer volt eredményes a francia bajnokságban, az Angers és a Nimes elleni sikerből is góllal vette ki a részét, miközben a PSG mindegyik BL-csoportmeccsén pályára lépett, azonban Pochettino kinevezése óta kevesebb lehetőség jutott számára. Arról egyelőre nem tudni, hogy a rómaiak élére újonnan kinevezett José Mourinho számol-e a rutinos játékossal vagy sem.