Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: eldőlt, Guardiola bejelentette Agüero új klubját!

Az angol élvonalbeli bajnokság győztesének, a Manchester Citynek a menedzsere Pep Guardiola a BBC Sportnak tett nyilatkozatában elárulta, hogy az előzetes transzferhíreknek megfelelően a klub ikonja, Sergio Agüero nyártól az FC Barcelona színeiben folytatja pályafutását.

A 32 esztendős csatár ingyen csatlakozhat majd a katalánokhoz, ugyanis a szerződése pontosan 10 év után lejár a manchesteriekkel.

„Közel áll ahhoz, hogy megállapodjon szeretett csapatommal, a Barcelonával. Sergio hamarosan együtt fog játszani minden idők legjobb futballistájával, Lionel Messivel” – nyilatkozta Guardiola a vasárnapi bajnokavatást követően.

Agüero minden sorozatot figyelembe véve 389 találkozón lépett pályára a ManCity labdarúgójaként, ezeken 260 gólt és 73 előkészítést jegyzett – ő lett az Égszínkékek történetének legeredményesebb játékosa. Az argentin kiválóság összesen 15 trófeát nyert az együttessel, ám a legfontosabb skalp begyűjtése még hátra van: az angol bajnok május 29-én Bajnokok Ligája-finálét vív a Chelsea ellen.