Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hernán Crespo első trófeáját nyerte brazil csapata élén – videóval

Vasárnap este rendezték meg az egyik legnevesebb brazil állami bajnokság fináléjának visszavágóját két Sao Paulo környéki nagy csapat között…

 

A Sao Paulo csapata 2-0-ra megnyerte a Palmeiras ellen a Campeonato Paulista döntőjének visszavágóját, ezzel megszerezte az állami bajnokság 2021-es kiírásának bajnoki címét. A gól nélküli első mérkőzés után fej-fej mellett kezdték a küzdőfelek a finálé visszavágóját, és rögtön a meccs elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre. Lecsendesedtek a kedélyek, és az első félidő hajrájában Luan megpattanó átlövésével szerzett vezetést az SPFC. A fordulást követően Luciano hamar növelhette volna csapata előnyét, egy kiugrást követően azonban a hosszú sarok mellé gurított. A nagy igyekezet ellenére nem sok lehetősége volt a Libertadores-kupa címvédőjének az egyenlítésre, az utolsó negyedórán belülre fordulva pedig Rodrigo Nestor bal oldali bejátszásából Luciano közvetlen közelről megszerezte csapata második találatát, végképp eldöntve minden kérdést.

A Sao Paulo csapata ezzel 2005 után nyerte meg ismét az állami bajnokságot, miközben a februárban kinevezett fiatal argentin edző, Hernán Crespo máris első trófeáját szerezte a patinás brazil egylet kispadján.

Sao Paulo – Palmeiras 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Luan (37.), Luciano (77.), ill.
Győztes: a Sao Paulo 2-0-s összesítéssel